Nakon pristiglih nalaza na području Podravine i Prigorja potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Kažu da je riječ o osobi s đurđevačkog područja.

Dvije su osobe proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije sedam je aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 206 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 73 osoba – objašnjavaju u stožeru.

Članovi stožera podsjećaju kako se na području županije obavlja redovan nadzor primjene epidemiološke mjere samoizolacije.

Pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.