Foto: Ivan Brkić
Igračice i stožer Rukometnog kluba Podravka Vegeta čeka novi izazov.

Nakon sjajne pobjede protiv crnogorske Budućnosti, Rukometni klub Podravka Vegeta će u drugom kolu grupne faze DELO EHF Lige prvakinja snagu odmjeriti s mađarskim klubom Győri Audi ETO KC.

Utakmica se igra u subotu u 16 sati, a prijenos će biti na Arena Sport televiziji.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete, kazao je da je kapetanica Dragica Džono ozlijeđena i neće biti u kadru, uz ranije ozlijeđene Luciju Jandrašić i Ivonu Mrđen, piše na službenim stranicama kluba.

Mađarska momčad jedna je od najboljih u Europi i jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, a u prvoj utakmici nove sezone remizirali su s moskovskim CSKA (27-27).

– Ne znam koliko je to nekoga iznenadilo u Ligi prvakinja, svatko je kvalitetan i očito je da je CSKA dobra ekipa. Znamo mi dobro protiv koga igramo i kamo idemo. Treba pogledati u povijest kad je netko pobijedio Győr u Győru. Moramo biti realni protiv koga igramo, ne smijemo se tim opterećivati. Idemo odigrati jednu pravu utakmicu, popraviti neke stvari koje nismo dobro radili na utakmici protiv Budućnosti, ali svjesni smo kome idemo u goste – istaknuo je Saračević.

Što se tiče utakmice protiv Budućnosti, Saračević je istaknuo da je zadovoljan jedino preokretom. Trener je rekao da su pokazali da su ekipa, a ostalo je zaboravljeno. Nakon slabijeg ulaska u utakmicu i zaostatka od devet golova, igračice Podravka Vegete susret su okrenule u svoju korist pobijedivši s tri razlike.

– Tijekom utakmice ima faza kad te ide i kad te ne ide, to je normalno. Činjenica je da ako uđemo isto kao što smo ušli protiv Budućnosti, ne piše nam se dobro. Možeš ti planirati što hoćeš, ali utakmica pokaže što će biti Nema nekog pravila. Najvažnije je da poslije utakmice izađeš zadovoljan, da si napravio ono što si htio. Győr je ekipa koja ima kvalitetu na svim mjestima, to su sve vrhunske igračice. Tu nekakvih promjena neće biti – istaknuo je trener.

Utakmica u Mađarskoj igrat će se pred gledateljima. Točnije, dopušteno je popunjavanje trećine kapaciteta dvorane.

– Iskreno, nama je bolje da ima publike. Drugačiji je osjećaj, ljepše je igrati, dvorana u Győru je hram rukometa, bolje da je puna. Nažalost, koliko ja znam, samo trećina tribine može biti popunjena. Kad igraš takvu utakmicu onda je puno lakše svima i puno bolje da se igra s publikom – naglasio je Saračević.

Svoje viđenje nadolazećeg susreta dala je i Selena Milošević, Podravkin broj 8 i zamjenica kapetanice.

– Svi znamo tko je Győr i kakve igračice imaju. To su igračice na vrhunskom nivou koje su poduplane po svim pozicijama. Tko može reći da ide u Győr i da ide po pobjedu? Mislim da nitko. Ali mogu reći da ako budemo igrale kao ekipa, utakmica može biti dobra. Dat ćemo sve od sebe, ostaviti srce na terenu, ako tako napravimo nitko nam ništa ne može zamjeriti. Mislim da će im veliki plus biti prisutnost publike, ali neće ni nama biti hendikep. Nadam se da neće biti više poluvremena kao što je bilo prvo protiv Budućnosti. Rijeko kad se možeš vratit iz devet pogodaka zaostatka pa pobijediti. Koncentracija mora biti na nivou, što manje tehničkih grešaka i mislim da im možemo parirati – zaključila je.

Delegat utakmice bit će Zuzana Fuleova, dok će na terenu pravdu dijeliti Malgorzata Lidacka i Urszula Lesiak.