Utorak, 26. ožujka 2024.

Podravka Vegeta dočekuje Budućnost, ali bez gledatelja; Saračević: Ništa ne može zamijeniti našu publiku

Rukometni klub Podravka Vegeta u nedjelju dočekuje crnogorsku Budućnost u sklopu DELO EHF Lige prvakinja.

Utakmica počinje u 16 sati, no zbog epidemiološke situacije igrat će se pred praznim tribinama, ali osiguran je prijenos na programu Arena Sport televizije, donose službene stranice kluba.

Budućnost u Koprivnicu dolazi bez 11 igračica. Trener Zlatko Saračević uoči utakmice je rekao da Budućnost dolazi u punom sastavu, bila bi favorit.

– To je ekipa kojoj je ove godine cilj osvojiti Ligu prvakinja i ima kvalitetu za to. U ovom slučaju, s ekipom koja dolazi, mislim da su nam šanse puno veće i čak da smo favoriti, ali teren će pokazati – istaknuo je Saračević koji je svjestan da je situacija u rukometu drugačija nego prošlih sezona.

Dodao je da su se okolnosti promijenile uslijed epidemije koronavirusa te da situacija u kojoj se našla ekipa Budućnosti govori da se nažalost svašta može očekivati.

– Koronavirus je razlog zašto će se utakmica protiv Budućnosti igrati bez gledatelja. Ništa ne može zamijeniti našu publiku i atmosferu u Koprivnici i to nam je veliki nedostatak, pogotovo u situaciji kad nije pravilo za sve. Ovog puta ćemo igrati bez publike, a u Györu ćemo najvjerojatnije igrati s publikom. Jedna od naših velikih prednosti bio je domaći teren, sad ga nemamo, ali takva je sezona. Znamo da svi ljudi koji nas prate u Koprivnici, pa i u Hrvatskoj, gledat će nas na televiziji. Nedostatak publike u dvorani pokušat ćemo kompenzirati većom borbenošću i većom snagom ekipe – objasnio je trener.

Saračević je istaknuo da za utakmicu neće kandidirati Lucija Jandrašić i Ivona Mrđen, dok je Elena Popović upitna, a 16 igračica za sastav bit će određeno na zadnjem treningu. Dodao je da Zadravec i Karlovčan nisu na 100 posto.

Veliki napredak ove sezone Saračević očekuje od svih igračica.

– Mi smo ekipa i pojedinac neće ništa napraviti, to pričam od prvog dana. Rezultat možemo napraviti samo kao ekipa, pojedinačno ne možemo ništa – zaključio je.
Spomenimo da se RK Podravka Vegeta nalazi u grupi B s još sedam drugih ekipa – SCM Ramnicu Valcea, Györi Audi ETO KC, BV Borussia 09 Dortmund, CSKA, Brest Bretagne Handball, Odense Håndbold i Budućnost.

– Činjenica je da je ovo novi format Lige prvakinja i da je izuzetno kvalitetan, jak, konačno nešto vrhunski napravljeno i osmišljeno od EHF-a. Dvije su skupine po osam ekipa gdje stvarno nema slabije ekipe i bit će fenomenalnog rukometa, ali sve će to biti i drugačije zbog svih vanjskih faktora. Ekipe nisu imale toliko prilike da se uigraju, zbog korone, zbog svega, i mi smo bili u situaciji da moramo otkazivati turnire, moramo se snaći u tom svemu – kazao je trener koji kao favorita vidi Gyõr.

Dodajmo i da će glavni suci utakmice biti iz Španjolske, njihova imena su Yon Bustamante Lopez i Javier Alvarez Mata, dok će glavni delegat utakmice biti Liudmila Bodnieva.

zatvori