Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Plenković u Koprivnici: Usmjereni smo na ekonomsku suverenost i modernizaciju gospodarstva

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas, u utorak, prisustvovao je konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo” o temi porezne politike koja se održala u Podravkinom restoranu Štagelj.

Raspravljalo se o nužnim promjenama u poreznoj politici u cilju stvaranja poticajnijeg poduzetničkog okruženja te poreznoj reformi iz perspektive gospodarstva.

Događanje u Koprivnici otvorio je predsjednik Vlade Andrej Plenković pozdravivši domaćine koji su ga dočekali – Marina Pucara, predsjednika Uprave Podravke, župana Darka Korena, saborskog zastupnika Darka Sobotu i Mišela Jakšića, gradonačelnika Koprivnice te saborskog zastupnika.

– Ovo je godina obilježena pandemijom koronavirusa. Na tu zdravstvenu krizu reagirali smo brzo i čvrsto, spriječili širenje epidemije, obuzdali je u onom prvom valu do kraja svibnja izdašnim mjerama, očuvali radna mjesta i likvidnost poduzeća – kazao je premijer.

Dodao je da je Hrvatska danas, a osobito Vlada, u idućem mandatu usmjerena na četiri točke.

– Prva je jačanje ekonomske suverenosti, drugo je modernizacija hrvatskog gospodarstva na temelju znanja i usvajanja novih vještina jačanja konkurentnih i rastućih dijelova gospodarstva, treće je izgradnja otporne države koja u izazovnim vremenima pokazuje fiskalnu snagu u zaštiti gospodarstva i radnih mjesta i četvrto je daljnje učvršćivanje međunarodnog ugleda Hrvatske kao zemlje koja je privlačna i sigurna za investicije – istaknuo je premijer.

Nakon Plenkovićevog govora uslijedile su tri tematske prezentacije o poreznoj politici koje su održali Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke i predsjednik HUP-a, Hrvoje Šimović, profesor na Ekonomskom fakultetu Zagreb te Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija.

Bila je to još jedna uspješna konferencija koju je organizirao Večernji list u suradnji s Podravkom.

zatvori