Utorak, 23. travnja 2024.

Otvoren javni poziv za poticanje poduzetništva

Grad Koprivnica otvorio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na koprivničkom području.

Riječ je o subvencijama kojima se provode mjere s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, boljeg informiranja u poduzetništvu, poboljšanja uvjeta raspoloživosti financijskih resursa i korištenja EU sredstava, korištenja poduzetničke prostorne i informativne infrastrukture za realizaciju poduzetničkih poduhvata, podizanja razine poduzetničke kulture te rješavanja društvenih problema primjenom poduzetničkih načela, piše na stranicama Grada.

– Bez obzira na situaciju s koronavirusom objavljen je novi natječaj poticanja poduzetništva. Poduzetnicima je na raspolaganju 250.000 kuna koje mogu iskoristiti za poticanje svojih tradicijskih i umjetničkih zanata, ali i za izlaganje na sajmovima, nabavu opreme i sve ostalo potrebno za rad. Važno je naglasiti da se sam iznos od 250.000 kuna može povećavati ako se za to pokaže potreba – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te zahvalio Enteru Koprivnica i Udruženju obrtnika Koprivnica na suradnji u realizaciji Javnog poziva.

U sklopu Javnog poziva realiziraju se mjere subvencioniranja uvođenja IT sustava i aplikacija u poslovanje. To se odnosi na troškove poduzetnika početnika, troškove izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske Unije, nabavu i ugradnju strojeva i opreme, izlaganje na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu, razvoj tradicijskih, odnosno umjetničkih obrta te troškove stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika.

Korisnici sredstava mogu biti subjekti malog gospodarstva, odnosno poduzetnici i obrtnici koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području grada Koprivnice.

Iz Grada kažu kako se nepovratne subvencije dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja te iznimno za buduće troškove, odnosno troškovi se priznaju ako nastanu u razdoblju trajanja Javnog poziva te ako su nastali u razdoblju ne ranije od 1. siječnja ove godine.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u Proračunu Grada Koprivnice za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 250.000 kuna, a najkasnije do 30. studenog, osim potpora tradicijskim, odnosno umjetničkim obrtima koji se zaprimaju do 1. listopada. Moguće je podnijeti prijavu za više mjera, ali ukupna vrijednost subvencije po pojedinom prijavitelju unutar jednog poziva/godine ne može prelaziti 20.000 kuna.

Rok za dostavu zahtjeva počeo je od 7. rujna, a prijave se šalju zaključno do 30. studenog ove godine.

Sve obrasce za prijavu na Javni poziv te obrazac Izjave i izvješća o primljenim potporama malih vrijednosti, podnositelji zahtjeva mogu preuzeti u Gradu Koprivnici, Upravnom odjelu za financije, gospodarstvo i europske poslove, Koprivnica, Zrinski trg 1, soba 20 ili na internetskoj stranici Grada Koprivnice.

zatvori