Petak, 19. travnja 2024.

Novi podaci: U Podravini i Prigorju potvrđena dva nova slučaja, pet osoba se oporavilo

Nakon pristiglih nalaza u Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe dolaze s đurđevačkog područja, a simptome su razvile nakon kontakta s ranije zaraženim osobama.

Pet osoba se u posljednja 24 sata oporavilo pa je tako u ovom trenutku na području županije ukupno 24 aktivnih slučajeva, dok se 91 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te posebno apeliraa na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

zatvori