Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nema novih slučajeva bolesti COVID-19 u Podravini i Prigorju, četiri osobe proglašene zdravima

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe, a u ovom trenutku na području županije je 25 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Podravine i Prigorja zabilježeno je ukupno 194 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 89 osoba – poručili su iz stožera.

Članovi stožera podsjećaju da je od jučer na snazi i preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije.

Spomenimo da se ova preporuka ne odnosi na mješovite grupe u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike. Isto tako, maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

zatvori