Srijeda, 27. ožujka 2024.

Nastava u OŠ Antun Nemčić Gostovinski počinje online, tehničko osoblje škole je u samoizolaciji

Učenici koprivničke Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ u ponedjeljak ipak neće sjesti u školske klupe. Nastava će iz sigurnosnih razloga krenuti virtualnim putem.

Naime, pet djelatnika tehničkog osoblja škole pozitivno je na koronavirus i stavljeno u samoizolaciju.

– S obzirom na epidemiološku situaciju u Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’ gdje nam je zbog zaraze izvan stroja cijelo tehničko osoblje odlučili smo da prva dva tjedna krenemo u školu online sistemom kako bismo onemogućili daljnje buktanje zaraze – rekla je Ksenija Ostriž, načelnica Stožera civilne zaštite grada Koprivnice.

Osim djelatnika tehničkog osoblja, pozitivan je i partner jedne od učiteljica. Ona je trenutno u samoizolaciji i čeka rezultate testiranja.

– Iz sigurnosti smo sve stavili u samoizolaciju da se zaraza ne bi širila. Situacija je kompleksna. Bili smo spremni za model A da krenemo s redovnom nastavom, no zbog sigurnosti djece i da nam svaki dan netko od učitelja ne bude pozitivan i da se očistimo od zaraze, smatrali smo da je ovo razumna odluka – rekla je ravnateljica škole Gordana Gazdić-Buhanec i dodala kako će svi učenici i roditelji biti obaviješteni o detaljima početka nastave virtualnim putem.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 5. rujna 2020.

zatvori