Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnički strijelci ekipno drugi na prvenstvu Hrvatske za kadete, Luka Jambreuš postao prvak države

Natjecatelji Streljačkog športskog kluba Podravka postigli su odlične rezultate proteklog vikenda na prvenstvu Hrvatske za kadetske kategorije u disciplini serijska zračna puška.

Prvenstvo je održano na zagrebačkoj streljani Vrapčanski potok.

Kadetska ekipa SŠK Podravka u sastavu Luka Jambereuš, Dominik Trtanj, Dinko Blažek i Gregor Gašparić otpucala je 555 krugova osvojivši drugo mjesto iza prvoplasirane ekipe Končar-Zagreb-1786 koja je otpucala 559 krugova, poručili su iz kluba.

U pojedinačnom plasmanu kadeta Jambreuš je s otpucanih 193 kruga ušao kao prvoplasirani u finalno gađanje najboljih osam kadeta. U finalnom gađanju Jambreuš je otpucao 93 kruga i s ukupno 286 krugova osvojio zlato i naslov državnog kadetskog prvaka.

Trtanj je u osnovnom meču postigao 186 krugova uvrstivši se u finalno gađanje kao osmoplasirani. U finalnom gađanju Trtanj postigao je 88 krugova te je s ukupno 274 otpucana kruga ostvario plasman na osmo mjesto. U plasmanu mlađih kadeta Trtanj sa 186 otpucanih krugova osvojio je srebrnu medalju.

Blažek je otpucao 176 krugova u pojedinačnom plasmanu kadeta plasiravši se na 47. mjesto, a Gašparić je osvojio 54. mjesto sa 175 otpucanih krugova.

zatvori