Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Ženski rukomet, finale županijskog kupa 2011

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Dugi niz godina trenerice i treneri Podravkinih mlađih rukometnih godišta bili su aktivni sudionici i kreatori izvještaja o radu i nastupima svojih pulenki. Među njima je bio i Branko Krajačić Kraja. Izdvojili smo njegov izvještaj od 8. prosica 2011. godine sačuvan u našoj arhivi.

TRENERI SURADNICI
IZVJEŠTAJ BRANKA KRAJAČIĆA

”U prijateljskom ozračju, odigrano je rukometno finale Kupa županije za žene, a susrele su se ekipe Đurđevac Lasersberger i Podravka Lino. Obje ekipe nastupile su nekompletne, ali se izostanak kod Linica, zbog kvalitete i širine klupe, nije osjetio kao kod ekipe Đurđevca. Od samog početka utakmice, Linice preuzimaju inicijativu i ubrzo rade razliku koja već na poluvremenu iznosi +11 (23:12). U nastavku, opuštenost i dosta izmjena u sastavima uz previše grešaka s obje strane a koje nisu značajnije utjecale na rezultat. Na kraju visoka i zaslužena pobjeda Podravke Lino koja je ovom pobjedom ostala u natjecanju i čeka pobjednika kupa Virovitičko-podravske županije, s kojim će odigrati utakmicu tijekom siječnja 2012.godine.

Finalna utakmica županijskog kupa odigrana je u Goli. Gola nije slučajno odabrana jer se radi o malom prekodravskom mjestu, u kojem je u nekim prijašnjim vremenima, rukomet bio dio svakodnevice. Tu je nedjelja bila rezervirana za odlazak na misu a iza mise, svi iz crkve sele se na rukometno igralište da bi se bodrilo rukometaše Poljocentra. Nažalost, tijekom rata klub se ugasio i tek prošle godine ponovno počinje rukometna aktivnost i osnovan je klub pod nazivom Gola, a natječe se MŽRL Varaždin.”

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA RUKOMETAŠICA
ĐURĐEVAC – PODRAVKA LINO 25:39 (12:23)

GOLA – Školska sportska dvorana. Gledatelja 100. Sutkinje: Lorena Jurenec i Maja Vajdić (Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

ĐURĐEVAC: Bartolić, Balažinec 2, Šanteković 7, Marušić 2, Markač 8, Sabolić 4, Šehić, Vuk, Ferenčić, Cestar, Klasan 1, Čeljaj, Brček, Pačro, Kovač, Smesnik. TRENER: Dražen Milaković.

PODRAVKA LINO: Horvat, Tvorić 3, Slivar 8(2), Pejak 1(1), Bogdanović 4, Božić 1(1), Zagorščak, Krmpotić, L. Kalaus 6, D. Kalaus 4, Dušak 7(1), M. Oremović, Maljak 4, A. Oremović 1, Široki. TRENER: Branko Krajačić.
SEDMERCI: Đurđevac -, Podravka Lino 7(5).
ISKLJUČENJA: Đurđevac 8 minuta (Markač 2+2, Ferenčić, Kovač po 2), Podravka Lino 6 minuta (L. Kalaus, D. Kalaus, Dušak po 2).

Na slikama redom: Veselje pobjednica, finalistkinje Durđevac, šehar u rukama pobjednica, podjela medalja i zapisnik s utakmice.

Izvor: Koprivnička sportska povijest
Izvor: Koprivnička sportska povijest
Izvor: Koprivnička sportska povijest
Izvor: Koprivnička sportska povijest
Izvor: Koprivnička sportska povijest
zatvori