Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivnička sportska povijest: Slaven kod Portadowna, samo je jedan čovjek sa slike još u klubu

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Kako vrijeme leti odlično pokazuje i ova fotografija, snimljena u Sjevernoj Irskoj uoči gostovanja NK Slaven Belupo kod Portadowna u 2. pretkolu Europske lige.

S lijeva na desno stoje Igor Bubnjić, Ante Batarelo, Mato Grgić, Marin Šestak, Pejo Kuprešak, Elvis Kokalović, Tomislav Pelin, Martin Šaban, direktor Zvonimir Šimunović, Tomislav Bušić, Silvio Rodić, trener Roy Ferenčina, sportski direktor Roman Sovic i trener vratara Branko Bali.

Ispod njih su Mateas Delić, Filip Takač, Petar Brlek, Dario Čanađija – official site, Alen Maras, Vedran Purić i pomoćni trener Pavo Crnac.

Od svih njih, u klubu je ostao samo direktor Šimunović, ostali su potražili sreću na drugim adresama. Igor Bubnjić je nažalost prekinuo karijeru zbog problema s ozljedama, Silvio Rodić je na Novom Zelandu. U HNL-u trenutačno igra samo Dario Čanađija koji je član Gorice.

Ferenčina je pomoćnik Anti Čačiću u Egiptu, kao i još jedan bivši Slavenov igrač i trener Ivica Sertić. Sović je trener Tehničara iz Cvetkovca, Bali je u mirovini, a Crnac vozi dostavni kamion u Münchenu…

Nakon domaće pobjede od 6:0, Ferenčina je u Sjevernoj Irskoj dao priliku i mlađim igračima, a dečki su u kombiniranoj postavi ostvarili pobjedu od 4:2 i tako izborili dva velika ogleda sa slavnim Athletic Club iz Bilbaa.

I jedna zanimljivost; domaću momčad vodio je Ronald McFall, jedan od najdugovječnijih trenera u europskom nogometu. Na klupi Portadowna bio je od 1986. godine (!), kao i Alex Ferguson u Manchester Unitedu. Sir Alex se povukao 2013., a McFall je ‘pao’ tek 2016. godine, kad je sam podnio ostavku nakon poraza u Kup utakmici. Bilo mu je tada 70 godina, a nedostajala mu je samo godina dana za 30. obljetnicu od preuzimanja klupe sjevernoirskog prvoligaša.

SLAVEN BELUPO: Rodić – Grgić, Bubnjić (62′ Kokalović), Šestak, Takač – Brlek, Delić (68′ Bušić), Kuprešak, Maras – Batarelo (46′ Čanađija), Šaban. TRENER: Roy Ferenčina
STRIJELCI: 0:1 Bubnjić (10), 0:2 Brlek (14), 1:2 Lecky (45+2), 1:3 Šaban (62), 1:4 Šaban (64), 2:4 McCafferty (67)

Koprivnička sportska povijest

zatvori