Petak, 19. travnja 2024.

Jasminka Jakupec: JVP Koprivnica ponovo u smjenama od 24 sata

Javna vatrogasna postrojba Koprivnica od 1. rujna ponovno je uvela privremeno radno vrijeme od 24 sata.

Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, objasnila je da je riječ o smjenama 24/72 sata u operativnom dijelu i to za vatrogasce koji rade u sjedištu JVP-a u Oružanskoj ulici u Koprivnice.

– Pridržavamo se svih preporučenih mjera zaštite kako bismo smanjili protok osoba i time umanjili mogućnost da virus uđe u krug JVP-a. Kao i u ostalim radnim sredinama i JVP Koprivnica je u namjeri zaštite svojih djelatnika, a prema obavijesti Glavnog vatrogasnog zapovjednika i uputa Stožera Civilne zaštite Grada Koprivnice, s obzirom na nepovoljniju situaciju vezanu uz koronavirus, ponovno stavila na snagu preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite – rekla je Jasminka Jakupec, v.d. zapovjednika JVP-a Koprivnica.

Dodala je da vatrogasci JVP-a koji rade izvan sjedišta i dalje rade u smjenama 12/24/12/48, također uz sve preporučene mjere zaštite.

Napomenula je da se svaka primopredaja smjene ili dežurstva obavlja bez nepotrebnih kontakata i uz poštivanje preporučene udaljenosti, a vatrogasne intervencije i ostale aktivnosti izvršavaju se uz pojačane mjere zaštite.

– Stranke koje nemaju dogovorene sastanke ili obaveze u sjedištu postrojbe, dežurni vatrogasac zadržat će na ulazu te pozvati djelatnika kojeg traže. Preporuka je telefonski ili elektronički dogovoriti potrebno sa službama u JVP-u i doći po dogovoru uz primjenu svih mjera – objašnjava Jakupec.

Istaknula je da su svi djelatnici upoznati s time da je potrebno svesti na najmanju moguću mjeru sve aktivnosti i kontakte dok traje opasnost od zaraze, svako nenamjensko i nepotrebno okupljanje i zadržavanje vatrogasaca u objektima JVP-a, osim za potrebe obavljanja osnovne vatrogasne djelatnosti i vatrogasnih dežurstava.

zatvori