Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ivana Kirilenko potpisala ugovor za najbolji ženski nogometni klub u Hrvatskoj

Ivana Kirilenko, jedna od najboljih igračica Druge hrvatske nogometne lige priključila se najboljem prvoligašu, Ženskom nogometnom klubu Split.

Inače, Ivana Kirilenko višestruko je nagrađivana nogometašica. Redovito na svoje police stavlja pehare najbolje igračice i strijelkinje u velikom, ali i u malom nogometu.

– Jako sam zadovoljna što sam potpisala ugovor za Split, klub broj jedan u Hrvatskoj. Nadam se da ću zajedno sa suigračicama nastaviti niz s puno uspjeha u novoj sezoni. Moj osobni cilj je ženska nogometna reprezentacija, a do nje ću doći samo upornim radom. Moram priznati da mi se sviđa projekt koji su mi predstavili u ŽNK Split i jedva čekam da sezona počne. No, unatoč velikim ciljevima u nogometu neću zapostaviti daljnje školovanje – istaknula je Kirilenko.

Nikolina Notersberg, predsjednica ŽNK Koprivnica kazala je kako je sretna što je baš klub iz Splita prepoznao kvalitetu dosadašnje ponajbolje igračice Druge lige.

– Trener Splita Božidar Miletić za mene je trenersko čudo. S ovim potpisom ugovora naš klub pokazuje da također ima stručni kadar koji odlično radi svoj posao. Ivanu Kirilenko dovela sam u Koprivnicu i “postavila” ju na noge. Ona mi je kao dijete, a za korak više treba joj profesionalni klub. Mi se, bez obzira na njezin odlazak, ozbiljno pripremamo za nadolazeću sezonu. Želimo se ozbiljno baviti ženskim nogometom i zato je stavljen imperativ na ulazak u Prvu ligu, a velika ljetna pojačanja bila su prvi korak prema tome. Također, svi zajedno radimo na konstantnom omasovljavanju Škole nogometa za djevojčice – rekla je Notersberg.

zatvori