Petak, 29. ožujka 2024.

Grad i dalje stipendira koprivničke studente, dodijelit će i 12 stipendija za deficitarna zanimanja

Raspisan je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Koprivnice.

Iz Gradske uprave poručuju da stipendiraju redovne studente s područja Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju koji imaju prijavljeno prebivalište na koprivničkom području u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

– U ovoj akademskoj godini mjesečni iznos stipendije je 550 kuna za studiranje u Hrvatskoj i 1.100 kuna za studiranje u inozemstvu. Za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto mjesečni iznos stipendije za studiranje u Hrvatskoj je 800 kuna, odnosno 1.600 za studiranje u inozemstvu – objašnjavaju u Gradu.

Dodaju da će dodijeliti 12 stipendija studentima za deficitarna zanimanja utvrđena po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a iznosit će 800 kuna mjesečno.

– Dvije su za stručni studij sestrinstva i 10 za sveučilišni studij iz sljedećih područja: medicina, matematika, fizika, logopedija, strojarstvo, građevinarstvo, glazbena umjetnost, njemački jezik, engleski jezik, farmacija, elektrotehnika, hrvatski jezik i dentalna medicina – napominju.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je da su u svojoj strategiji zacrtali da žele biti grad mladih ljudi kojima žele omogućiti najbolje moguće obrazovanje.

– Ono po čemu je naš grad poznat je to što svim redovnim studentima omogućavamo stipendiranje. Naše stipendije raspoređene su u kategorije pa tako u većem iznosu stipendiramo studente koji studiraju deficitarna zanimanja te studente s invaliditetom. Važno je naglasiti da je svake godine interes za stipendije sve veći i to je pokazatelj koliko je mjera dobra – kazao je Jakšić.

Prijave na natječaj podnose se do 26. listopada, a detaljne upute, kriteriji za listu prvenstva i potrebna dokumentacija mogu se pronaći na službenim mrežnim stranicama Grada.

zatvori