Snimio Valentino Štefanek.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas, u četvrtak, posjetio je Koprivnicu.

Uoči dodjele nagrada “Zlata vrijedan” predsjednik Hrvatskoga sabora posjetio je tvrtku Podravka gdje ga je dočekao Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

– Ako se gledaju rezultati i sveukupni utjecaj na hrvatsko gospodarstvo, Podravka je jedna od najuspješnijih kompanija u ovome dijelu Europe kada je u pitanju prehrana i iznimno nam je važno da ona uspješno funkcionira – istaknuo je Gordan Jandroković.

Posebno je bio zadovoljan brojevima što se tiče poslovanja Podravke koje je vidio za prvu polovicu 2020. godine.

– Brojevi su izvanredni. U situaciji s koronavirusom Podravka bilježi rast dobiti u nekoliko važnih segmentata tako da ću Upravi Podravke čestitati i volio bih čuti kakvi su njihovi planovi do kraja godine te oni za iduću godinu. Očekujem da će Podravka nastaviti raditi u istom ritmu i dinamici, posebno vodeći računa o svojim kooperantima s ovog područja – kazao je predsjednik Sabora.

Što se tiče odgovora na novinarsko pitanje o skidanju imuniteta, rekao je kako je Mandatno imunitetno povjerenstvo održalo svoju sjednicu i odluke su jednoglasno donesene o skidanju imuniteta zastupnicima za koje je to zatražio DORH.

Jandroković danas sudjeluje i na svečanosti dodjele nagrada “Zlata vrijedan”, odnosno izboru najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj u 2020. godini, u restoranu Štagelj.