Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Uvjerljiva pobjeda Podravka Vegete na otvaranju prvenstva

Rukometni klub Podravka Vegeta u domaće prvenstvo krenuo je nešto ranije nego ostali.

S obzirom na obaveze u DELO EHF Ligi prvakinja koja se igra vikendima, dogovoreno je ranije odigravanje utakmice s klubom iz Crikvenice, ŽRK Murvica, pišu službene stranice kluba.

Utakmica je igrana bez prisustva gledatelja. Trener Zlatko Saračević koristio je sve raspoložive igračice, a ulogu favorita lako su opravdali. Već nakon 15 minuta utakmice domaće rukometašice imale su prednost od osam golova, na semaforu je stajalo 10:2. Do odmora ta se prednost povećala te su igračice Podravka Vegete promjenu strana dočekale s 13 golova prednosti. Bilo je 17:4 za RK Podravka Vegetu.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu pa su tako naše igračice osam minuta prije kraja imala prednost od čak 21 pogotka, glavni semafor prikazivao je 30:9. Kad je istekla i posljednja sekunda prve utakmice u novoj sezoni Prve HRL za žene, pobjeda je pripala koprivničkim rukometašicama. Konačan rezultat bio je 36:13 za rukometašice Podravka Vegete.

– Bilo je korektno, imali smo zadatak vježbati obranu, to je bio prioritet, cure su odradile to kako treba. Neke su dobile minutažu koju nemaju kroz Ligu prvakinja i to su iskoristile. Idemo dalje, čeka nas Liga prvakinja u subotu – rekao je trener nakon utakmice.

zatvori