Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Održana završna svečanost ovogodišnje Olimpijade čitanja u kojoj je sudjelovalo 100 učenika

U kinu Velebit u Koprivnici danas, u petak, održana je završna svečanost Olimpijade čitanja 2020. Svečanost se održala u povodu obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti koji se održava 8. rujna.

Organizator završne svečanosti bila je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović“ Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Završnoj svečanosti prisustvovali su svi učenici koji su tijekom ljeta sudjelovali u programu, a zbog epidemioloških mjera podjela priznanja održana je u četiri skupine.

U suradnji s koprivničkim osnvnim školama projekt Olimpijada čitanja pokrenut je 2016. godine na inicijativu Dječjeg odjela Knjižnice i čitaonice “Fran Galović“ Koprivnica.

Projekt se provodio tijekom ljetnih praznika od 29. lipnja do 28. kolovoza s ciljem podizanja svijesti učenika da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme.

Ove godine sudjelovalo je 100 učenika od 1. do 4. razreda, a osim iz koprivničkih škola priključili su se i polaznici područnih škola te šire okolice.

Po prvi puta nisu se natjecali razredi, već su prijave bile pojedinačne.

zatvori