Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Grad Koprivnica zajedno s partnerima za osnovnoškolce osigurao besplatne bilježnice, maske i majice

Tradicionalno, uoči početka nove školske godine, Grad Koprivnica danas je zajedno s partnerima organizirao konferenciju za medije “Veselo u školu“.

Tradicija podjele besplatnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolke i osnovnoškolce održala se po 14. put. Na klupama će se prvi dan pronaći preko 40.000 bilježnica.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je kako ove godine imamo 29 osnovnoškolaca i 16 prvašića više, nego prošle godine.

– Neka od iznenađenja su majice za prvašiće i njihove učiteljice i učitelje. Ono što je ove godine dodatak su maske koje smo uspjeli osigurati zajedno s našim partnerima – kazao je Jakšić.

Jakšić je napomenuo kako europski projekt asistenata u nastavi vrijedan oko milijun eura ide dalje te su za 40 učenika i učenica s poteškoćama u razvoju i ove godine osigurani pomoćnici u nastavi.

Dodao je i da je danas zadnji dan prijave na natječaj za gradnju dvorane Osnovne škole Đuro Ester, a kroz desetak dana je kraj javne nabave za projketiranje i gradnju nove osnovne škole na Podolicama.

Ravnateljica COOR-a Podravsko sunce Radmila Popović obratila se u ime svih ravnatelja.

– Nalazimo se pred početkom najizazovnije školske godine u organizacijskom smislu. Međutim, svjesni smo i sigurni da imamo podršku osnivača Grada Koprivnice te svih sponzora koji nas na razne načine podupiru. Iz tog smo razloga opušteniji i sigurni da ćemo djeci osigurati uvjete kako bi veselo započela ovu školsku godinu – istaknula je Popović.

Odazvali su se brojni sponzori pa tako ove godine u projektu sudjeluju Komunalac Koprivnica, Belupo, Podravska banka, Erste banka, Demo trade, Hartmann, Koprivničke vode, Pro-Ping i Enter Koprivnica koji su prikupili 100.000 kuna.

zatvori