Utorak, 26. ožujka 2024.

Ferdinandovac u subotu ugošćuje Dinamo, trener Karan: Dolaze s prvom momčadi, ovo će biti praznik nogometa za cijelo selo

Zagrebački velikan Dinamo ove subote dolazi u Ferdinandovac gdje će odigrati utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog kupa.

Utakmica se prvotno trebala igrati u srijedu, 7. listopada, no pomaknuta je na zahtjev gostujuće momčadi na ovu subotu, 26. rujna.

– U subotu nas očekuje događaj koje se događa jednom u karijeri. Ovo će biti jedan veliki praznik nogometa za klub, ali i za cijelo selo. Utakmica će biti više svečana nego natjecateljska – istaknuo je Mladen Karan, trener Ferdinandovca.

Dodao je kako su dobili obećanje da će Dinamo doći s prvom momčadi zbog toga što su im izašli u susret i pristali na promjenu termina.

Snimio Marko Posavec

– Već sam u trenerskoj karijeri imao sličnih utakmica. Kad sam bio u Virju tada sam igrao protiv tadašnjeg prvoligaša Šibenika. Naravno, ispali smo. Ovoj ekipi je ovo prva ovako velika utakmica. Ovo je za dečke jedan stvarno veliki trenutak kojeg su oni u potpunosti zaslužili svojom igrom – dodao je trener.

Karan je istaknuo da će u subotu rezultat biti u drugom planu.

– Baziram se na to da dečki pokažu najbolje što znaju na terenu i da ponosno stanu ispred tih igrača koji igraju na jednoj puno višoj razini. Sam rezultat nije toliko bitan. Prije svega ovo će biti jedan svečani događaj za moje igrače i nema potrebe da se fokusiramo na rezultat, on kakav će biti, bit će – kazao je Karan.

Zaključio je da mu je žao što nema 10 izmjena pa da svaki igrač osjeti djelić atmosfere.

Podsjetimo, momčad Ferdinandovca pobjedom protiv Ivančice prošla je u glavni ždrijeb Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica s Dinamom igrat će se u 15 sati, a gledateljima će biti dozvoljen pristup.

Ferdinandovac je u subotu trebao igrati u Drnju, no taj je susret odgođen.

zatvori