Petak, 29. ožujka 2024.

Djevojčice Podravke 3 osvojile turnir u Dugom Selu

Djevojčice Podravke 3, godište 2006. i mlađe, osvojile su turnir “Đuro Dubenik” koji je odigran u nedjelju u Dugom Selu.

Djevojčice pod vodstvom trenera Nenada Smiljanca natjecale su se s vršnjakinjama domaćina ŽRK Dugo Selo iz Dugog Sela i ŽRK Koke iz Varaždina, piše na službenim stranicama kluba.

Prva utakmica bila je ogled s ekipom Dugog Sela u kojoj su koprivničke igračice od samog početka pokazale inicijativu i povele 4:0. Stečenu prednost održavaju do 17. minute, kada vode s 9:5.

U posljednje tri minute prvog poluvremena dozvoljavaju domaćim djevojčicama smanjenje prednosti na dva gola razlike te se na odmor odlazi rezultatom 9:7 za Podravku 3.

U startu drugog poluvremena odmah postižu gol za tri razlike, ali domaća ekipa se ne predaje i smanjuje na svega jedan gol zaostatka 11:10. Podravka 3 odmah podiže prednost na 13:10 te u 36. minuti ima pozitivan rezultat 17:14. Utakmicu je na kraju završila 18:15. Tako su ostvarile pobjedu u prvoj utakmici odigranoj nakon šest mjeseci stanke.

U početku druge utakmice nazire se da će biti bolja od prve jer djevojčice Podravke 3 u startu vode 5:1 i tu prednost održavaju do 11. minute i rezultata 8:4. U sljedećih devet minuta, do kraja poluvremena, ŽRK Koka zabija osam uzastopnih golova i na odmor se odlazi rezultatom 12:8 za ŽRK Koka. Početkom drugog dijela ŽRK Koka povisuje na pet golova prednosti i vodi u 22. minuti rezultatom 13:8. U sljedećih osam minuta Podravkine djevojčice rade 4:1 te je u 30. minuti rezultat smanjen na 14:12. S obzirom na trenutnu fazu priprema, kada su ruke i noge kao od olova, u posljednjih deset minuta utakmice Podravkašice ulažu silan napor i želju za pobjedom, pokazuju svoj karakter i ne dozvoljavaju protivnicama veći rezultatski odmak te drže priključak na dva do tri gola minusa do 16:13 za Koku u 36. minuti. Četiri minute prije kraja utakmice, Podravkine djevojčice napokon igraju pokretljivu i agresivnu obranu te u 39. minuti izjednačavaju rezultat na 18:18. Svoj pretposljednji napad djevojčice iz Varaždina ne realiziraju, djevojčice iz Koprivnice desetak sekundi do kraja postižu gol za vodstvo i pobjedu, a ŽRK-u Koka je ostalo premalo vremena da ozbiljnije zaprijeti golu Koprivničanki.

Drugu godinu za redom u, igrački, vrlo izjednačenom turniru triju ekipa djevojčica 2006. godišta, djevojčice Podravke 3 osvajaju turnir “Đuro Dubenik” u Dugom Selu s dvije pobjede u dvije utakmice.

Unatoč prikazanoj igri koja nije bila ni blizu nivoa igara iz prošle sezone, a što je i razumljivo s obzirom na trenutnu fazu priprema za sljedeću natjecateljsku sezonu, djevojčice Podravke 3 zaslužuju pohvalu za htijenje i zalaganje.

– Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu i naporima koje je uložio pri organizaciji turnira u novim uvjetima te roditeljima koji su i nadalje velika podrška s tribina – poručili su iz kluba.

Izvor: Adela Šimunic Smiljanec
zatvori