Izvor: komunalac-kc.hr
Besplatni javni prijevoz kreće u svoju novu sezonu 21. rujna, a prometovat će kao i do sada u dvije vozne linije.

Prva vozna linija obuhvaća dio užeg centra grada, Kamusa, stadiona i bolnice, dok druga vozna linija prometuje od Kampusa preko središta grada, autobusnog kolodvora, Vinice, prigradskih naselja Starigrada i Draganovca, Supernove, bolnice pa natrag do Kampusa.

Već svima poznati BusKo koji prometuje od rujna 2018. godine sve se više pokazuje kao pun pogodak s obzirom da ga koristi velik broj građana. Do danas je besplatnim električnim vozilom prevezeno više od 10.000 građana što ukazuje na velik broj zadovoljnih korisnika.

Prijevoz je besplatan za sve korisnike, a autobusi koriste postojeća stajališta. Vozni red prilagođen je trenutnom režimu električnih punjača s mogućnošću izmjena. Autobusi mogu prevesti 12 putnika, a maksimalna brzina ograničena im je na 90 kilometara na sat.

– Kako bi građanima osigurali još kvalitetniji javni prijevoz i još bolju povezanost naselja unutar grada i prigradskih naselja, otvoreni smo za sve vaše prijedloge voznih linija koje nam možete poslati na mail info@komunalac-kc.hr do 20. listopada s naznakom predmeta BusKo – poručuju iz Komunalca.

komunalac-kc.hr
komunalac-kc.hr