Utorak, 23. travnja 2024.

Ana Buljan u pobjedi protiv Budućnosti upisala prve minute u Ligi prvakinja: To je moj san i neopisiv doživljaj

Koprivničke rukometašice u nedjelju su svladale crnogorsku Budućnost velikom pobjedom od 29:26. Podravka je odigrala prvu kolo u grupnoj fazi Delo EHF Lige prvakinja, a po prvi puta na najvišoj europskoj sceni zaigrala je i Ana Buljan.

Ona je ljetos stigla u prvu momčad, odigrala je nekoliko minuta i pokazala veliki potencijal, piše na stranicama kluba.

– Igranje lige prvaka uistinu je neopisiv doživljaj, nešto o čemu sam sanjala otkad igram rukomet. Jedini nedostatak toj stvarno veličanstvenoj pozornici bila je činjenica da nije bilo publike – istaknula je Buljan.

Nažalost, utakmici nisu mogli prisustvovati gledatelji pa su tribine bile prazne, zbog čega Ana posebno žali. Sve dok nije ušla u igru u njoj je stanovala mala doza nervoze.

– Lagana nervoza bila je prisutna sve do trenutka kad nisam zakoračila na teren i zaigrala. Nakon toga više nisam imala vremena razmišljati da igram Ligu prvaka, da igram protiv velikog kluba kao što je Budućnost, ni da sam u direktnim duelima s rukometašicama kao što su Lekić i Pineau, cure koje sam doslovno do jučer gledala na televiziji. Mogla sam samo igrati i boriti se – kazala je ona.

Ana se borila kao i cijela ekipa, a to se vidi u preokretu kojeg su ostvarile u drugom poluvremenu i na kraju upisale pobjedu od tri razlike.

– Sama pobjeda je stvarno nešto najljepše što nam se moglo dogoditi na otvaranju nove europske sezone. Utakmicu nismo baš najbolje počele, ali smo skupile snagu i na kraju uspjele preokrenuti i pobijediti. Ova nam je pobjeda svima posebno važna. Kada igramo kao tim i kada se sve zajedno borimo, sposobne smo za velike stvari. Vjerujem da ćemo takvim pristupom uspješno konkurirati svim ekipama u skupini te uz malo sreće proći sljedeću fazu DELO EHF Lige prvakinja – zaključila je mlada rukometašica.

Već ovog vikenda Podravkašice gostuju u Mađarskoj kod jakog Győri Audi ETO KC. Utakmica drugog kola najelitnijeg rukometnog natjecanja na rasporedu je u subotu u 16 sati.

zatvori