Utorak, 26. ožujka 2024.

Deset je godina prošlo od smrti legendarnog Zvonka Pandurića – Strica

Prije deset godina zauvijek nas je napustila koprivnička legenda Zvonko Pandurić – Stric, pripadnik ZNG-a, MUP-a i slavne 117. brigade.

Prisjetili su ga se članovi Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Koprivničko-križevačke županije “Sveti Nikola”. Obišli su njegovo posljednje počivalište te odali počast heroju Domovinskog rata.

– Plakatom “Hrvatska vas zove” Stric je potaknuo velik broj domoljuba koji su dragovoljno krenuli u obranu Hrvatske, pridružili su se ljudi iz dijaspore te državljani drugih europskih i svjetskih zemalja – Francuske, Rumunjske, Njemačke, Engleske, Irske, Australije… – poručili su iz UHBLPTSP KKŽ “Sveti Nikola”.

Članovi udruge po Stricu su nazvali Veteranski terapijski centar na jezeru Tranvajica.

– U centar dolaze veterani iz cijele Hrvatske na sportska druženja, ribolov, belu, viseću kuglanu, streljaštvo, stolni tenis, šah i pikado, a za centar se zna i izvan granica Lijepe naše. Tu je i Memorijal poginulih branitelja grada Koprivnice “Hrvatska vas zove” koji održavamo svake godine povodom Dana grada Koprivnice – istaknuo je predsjednik Udruge “Sveti Nikola” Ivica Galinec te dodao:

– Svim veteranima Domovinskog rata i svim sugrađankama i sugrađanima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te molimo sve građane da izvjese hrvatske zastave na pročelja kuća kako bismo odali poštovanje svim poginulim, umrlim, nestalim i svim živim braniteljima koji su ponosno, časno i hrabro obranili Hrvatsku od velikosrpske agresije u Domovinskom ratu – zaključio je Galinec.

zatvori