Srijeda, 24. travnja 2024.

Županijski stožer: Utvrđena su četiri kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekata

Članovi Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održali su danas, u ponedjeljak, radni sastanak oko koordinacije rada inspektora Državnog inspektorata i inspektora Službe civilne zaštite nadležnih za nadzor provođenja odluka Nacionalnog stožera, a vezano za epidemiološku situaciju oko koronavirusa.

Razgovaralo se još oko intenzivnijeg nadzora trenutno važećih odluka s ciljem još veće učinkovitosti i otklanjanja eventualnih nepravilnosti.

Prošlog vikenda inspektori Službe civilne zaštite u suradnji s policijskim službenicima na području županije nadzirali su prijavljena javna okupljanja te provođenje Odluke o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije Barovi koju je s obzirom na razvoj epidemiološke situacije i širenja koronavirusa donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Tom je odlukom ograničeno radno vrijeme noćnih klubova, noćnih barova, disco-barova i caffe barova do 24 sata.

– U nadzoru koji je obuhvatio 21 ugostiteljski objekt te sedam javnih okupljanja utvrđena su četiri kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekata – izvijestio je voditelj Službe civilne zaštite Miroslav Blažotić.

Članovi stožera još jednom podsjeća organizatore javnih okupljanja da su dužni osigurati propisane epidemiološke uvjete te se pridržavati svih procedura i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje, između ostalog, nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite.

Uz to, apeliraju na organizatore da poštuju mjere te osiguraju sve potrebne uvjete koji su navedeni u Preporuci  za  sprječavanje  zaraze  COVID-19  tijekom  održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija
zatvori