Na području Podravine i Prigorja u posljednja 24 sata nema novih slučajeva bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Svih 38 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučajeva bolesti COVID-19. Trenutno se na kućnom liječenju nalazi jedna osoba, a druga osoba koja se statistički vodi na području naše Županije liječi se na području Splitsko-dalmatinske županije – objašnjavaju u Stožeru.

Članovi Stožera podsjećaju organizatore javnih okupljanja da su dužni osigurati propisane epidemiološke uvjete te se pridržavati odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje između ostalog nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju,  dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite.

Uz to, pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo i dalje te se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.