FOTO: KCKZZ.HR
Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem u prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak je održao prijem za stručni stožer hrvatskih nogometnih reprezentacija do 15 i 16 godina starosti.

Stručne stožere reprezentacija predvodili su Sergej Milivojević, izbornik uzrasta U-15, ujedno instruktor i član Komisije za mlađe uzraste Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, i Tomislav Rukavina, voditelj U-16 uzrasta.

Župan Koren članovima stožera uvodno je predstavio posebnosti Koprivničko-križevačke županije kazavši kako se na području županije ulaže mnogo u sport što se odražava i u sjajnim rezultatima koje postižu županijski sportaši.

Foto: kckzz.hr

– U našoj se županiji mnogo pažnje poklanja sportu koji je iznimno važan u formiranju zajednice, a posebno mladih koji kroz sportske discipline stasaju i usmjeravaju se prema zdravim oblicima života. Županija svoj doprinos u razvoju sporta daje i kroz županijsku Zajednicu sportova koja okuplja velik broj sportaša, ali i putem investicijskih projekata poput izgradnje pet školskih sportskih dvorana koji smo pokrenuli u suradnji s općinama i koji će uvelike pomoći profesionalcima i rekreativcima da sportske discipline kojima se bave budu na još višoj razini – kazao je Koren.

Župan je istaknuo zadovoljstvo ostvarenim karijerama županijskih stručnjaka u sklopu velike reprezentativne nogometne obitelji na nacionalnoj razini.

Foto: kckzz.hr

– Rad s mladim uzrastima je ključan, vi postavljate temelje za buduće sjajne rezultate i stoga vam želim da u prijenosu znanja na mlade budete što uspješniji. Siguran sam da nas u budućnosti očekuje mnogo radosnih sportskih trenutaka u koje ćete ugraditi svoj prepoznatljiv potpis – istaknuo je župan.

Izbornici Milivojević i Rukavina zahvalili su na gostoprimstvu te župana i zamjenika upoznali s tijekom priprema i radom u Ljetnom kampu HNS-a u Ludbregu.

Kamp se održao od 6. do 11. kolovoza, a u sklopu kampa na kojem je sudjelovalo 50-ak nogometaša među kojima su i dvojica perspektivnih nogometaša Slaven Belupa Lovro Lazar i Lovro Zvonarek, odigrane su i utakmice svake nacionalne selekcije.

Foto: kckzz.hr

– Drago nam je što smo imali priliku biti vaši gosti jer Koprivničko-križevačka županija je prava sportska županija u kojoj djeluju vrhunski klubovi sa sjajnim trenerima i sportašima. Nadam se da će se i u buduće ulagati u sportsku infrastrukturu te smještajne kapacitete kako bi gradovi i općine na području županije bili još aktivniji te ostvarili sportski turistički potencijal koji postoji – naglasio je izbornik Milivojević.

Na kraju prijema župan i gosti su razmijenili prigodne poklone uz želje da mlade nogometne reprezentacije uz stručno vodstvo ostvare sjajne rezultate na natjecanjima koja ih očekuju u budućnosti.

(Koprivničko-križevačka županija)