Utorak, 26. ožujka 2024.

Volonteri Crvenog križa pomagali stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Korisnici Doma zbog protuepidemijskih mjera nisu smjeli izlaziti van

Odlukom županijskog Stožera civilne zaštite, korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica omogućen je izlazak iz doma pa je tako i završila akcija Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica pomoći u kupnji namirnica stanarima doma.

Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom i strogih epidemioloških mjera, stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica bilo je zabranjeno napuštanje zgrade doma pa nisu bili u mogućnosti otići do trgovine po potrepštine koje ne mogu nabaviti u domu.

Kako bi olakšali starijim sugrađanima boravak u izolaciji, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dva puta tjedno, utorkom i petkom, od 26. lipnja do 31. srpnja 2020. godine odlazili su u nabavku potrepština koje su stanari naručili. U ukupno 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je 9 volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata, a kupljeno je više od 300 paketa za korisnike doma.

Namirnice koje su naručivali štićenici doma bile su raznovrsne, a najviše želja je bilo za kupnju voća, povrća i slatkiša. Da je akcija bila uspješna govore pohvale samih stanara te zadovoljna lica naših volontera koji uvijek rado pomažu potrebitima, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa.

zatvori