Petak, 19. travnja 2024.

U Podravini i Prigorju i dalje nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, Stožer poziva na oprez uoči vjerskih blagdana

U Koprivničko-križevačkoj županiji već 12. dan zaredom nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na koordinaciji održanoj u Županijskoj upravi.

U županiji je samo jedan aktivan slučaj bolesti COVID-19. Ta je osoba na kućnom liječenju i uskoro će biti ponovno testirana. Ako stanje ostane ovako povoljno, već sutra bismo mogli postati županija bez koronavirusa, dodao je Ljubić i zahvalio svim stanovnicima Podravine i Prigorja na pridržavanju epidemioloških mjera i uputa.

Posebno je apelirao na nastavak odgovornog ponašanja – držanje razmaka i nošenje maske u zatvorenim prostorima – s obzirom na to da su pred nama vjerski blagdani i potencijalna okupljanja većeg broja osoba. Podsjetio je i organizatore javnih okupljanja da su skupove s više od 100 sudionika dužni prijaviti, a za one s više od 1000 moraju zatražiti odobrenje županijskog Stožera civilne zaštite.

Zdravstveni sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a policija i predstavnici civilne zaštite nisu zabilježili veća kršenja epidemioloških mjera, rečeno je na koordinaciji.

(kckzz.hr)

zatvori