Četvrtak, 25. travnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici za posudbu je dostupna nova STEM oprema – micro:Maqueen roboti

Na Dječjem odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ za posudbu je dostupna nova STEM oprema, micro:Maqueen roboti kojima se upravlja pomoću micro:bitova.

Kao i ostala slična oprema, dizajnirani su kako bi djeca naučila programirati i logično razmišljati kroz igru. Na Dječjem odjelu knjižnice i u Bibliobusu dostupna su po tri seta donirana od strane Instituta za razvoj i inovativnost mladih. Korisnici robote mogu posuditi na 14 dana.

Djelatnici instituta educirali su knjižničare o njihovim mogućnostima te predstavili i novi web koji omogućuje korisnicima da samostalno prolaze edukaciju kroz tečajeve te tako osvajaju bedževe i simbolične nagrade.

Izvor: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica.

Podsjetimo, u okviru projekta Digitalni građanin koprivnička knjižnica preuzela je prethodnih godina micro:bitove, BOSON setove dodataka i 3D printer, a posljednji članovi knjižnične ‘STEM obitelji’ su mini roboti.

Cilj je omogućiti svima – djeci, roditeljima i ostalim članovima zajednice, pristup modernim tehnologijama te potaknuti usvajanje digitalnih vještina i logičko razmišljanje na zabavan način.

Uskoro će sva oprema koju knjižnica nabavlja građanima biti dostupna svakodnevno u knjižničnom makerspaceu čije se otvorenje planira za jesen 2020. godine.

zatvori