Petak, 29. ožujka 2024.

Motociklist teško ozlijeđen u sudaru s kamionom

Na području Koprivničko-križevačke županije jučer su zabilježene tri prometne nesreće.

Prva se dogodila u Virju na Trgu Matije Gupca oko 12:35 u kojoj je 61-godišnji vozač upravljao motociklom Chituma probnih koprivničkih registarskih oznaka. Zbog prebrze vožnje motocikl je udario u bočni dio kamiona s prikolicom Man zagrebačke registarske oznake, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak.

– Uslijed sudara motociklist je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede. Vozač kamiona nije bio pod utjecajem alkohola, a motociklistu je u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica izvađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Protiv vozača motocikla bit će pokrenut prekršajni postupak – stoji u policijskom izvješću.

Druga prometna nesreća bila je u Carevdaru oko 9:40, gdje je 27-godišnjak upravljao Mercedesom zagrebačke registarske oznake za koji je bila priključena prikolica koprivničke registarske oznake.

– Prilikom nepropisnog pretjecanja traktora bočnom stranom Mercedesa udario je u bočnu stranu osobnog automobila VW Schirocco križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru, lijevom prometnom trakom upravljao 23-godišnjak. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak – kažu iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U trećoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Donjari kod Sokolovca oko 21:10 Opelom koprivničkih tablica upravljao je 41-godišnjak.

– Uslijed neprilagođene brzine vozilo je udarilo u metalnu ogradu mosta i kretalo se po desnoj bankini, nakon čega se vratilo na kolnik i zaustavilo na desnoj kolničkoj traci – stoji u policijskom izvješću.

Vozač je bio pijan i imao je 1,55 promila u krvi te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori