Utorak, 16. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Susjedski derbi Virovaca i Picoka, Tehničar kod kuće dočekuje Papuk

Prvo kolo Treće HNL Sjever odigrano je prošlog vikenda, no nije bilo potpuno. Mladost iz Ždralova i Polet iz Svetog Martina na Muri, momčadi koje će se boriti za prvaka lige, završile su u samoizolaciji.

Za očekivati je da se ovog vikenda igraju sve utakmice, osim one Poleta i Podravine jer su igrači Poleta još uvijek u samoizolaciji.

Najzvučniji dvoboj za naše predstavnike sigurno će biti “vječiti derbi”. U Virju će domaći Podravac dočekati gostujući Graničar Đurđevac. Gosti u dobrom ozračju dočekuju utakmicu jer su u prvome kolu remizirali s favoriziranom Tehničarom. Virovci pak poraženi u Varaždinu kod Varteksa s 4:0, žele isprati gorak okus i dokazati se pred domaćom publikom. Derbi utakmice poznate su po tome da favorita nema, no zbog domaćeg terena možemo reći da je Podravac blagi favorit. Utakmicu će suditi Stjepan Barišić.

Tehničar će nakon remija u Đurđevcu na svom Starom Bregu dočekati Papuk iz Orahovice. Gosti su u prvome kolu trebali dočekati Polet, ali ta je utakmica bila otkazana. U međuvremenu su u svoje redove doveli bivšeg vratara farmaceuta Antuna Markovića.

Očekuje se dobra utakmica između dvije odlične momčadi. Radnik Križevci kod kuće dočekuje momčad Bjelovara. Niti Križevčani nisu igrali prvo kolo pa će im ovo biti premijera pred domaćim navijačima. Pojačani Mihaelom Mladenom u napadu, Purgeri će loviti bodove kod nešto slabijeg Bjelovara, uspoređujući s prošlom sezonom. Bjelovarčani su pak u prvome kolu remizirali u Ludbregu (0:0), dok su u sredini tjedna izgubili u finalu županijskog kupa od Mladosti iz Ždralova rezultatom 3:0.

Ekipa Mladosti Ždralova završila je s izolacijom i vratila se na travnjak u srijedu, pobjedivši Bjelovar u finalu kupa, a u subotu će na svom “Brdu” biti domaćin Rudaru iz Murskog Središća.

Zanimljiv ogled očekuje nas i na igralištu Vegeška u Virovitici gdje domaća momčad dočekuje varaždinski Varteks. Obje ekipe uvjerljivo su slavile u prvom kolu, Virovitica na gostovanju u Murskom Središću teniskim rezultatom 6:4, dok je Varteks kod kuće zabio četiri komada Virovcima.


Treća HNL Sjever – 2. kolo

Subota, 29. kolovoz 17 sati

Križevci: Radnik Križevci – Bjelovar

Cvetkovec: Tehničar – Orahovica

Virje: Podravac – Graničar (Đurđevac)

Virovitica: ŽNK Virovitica – Varteks Varaždin

Ždralovi: Mladost – Rudar

23. rujna 16 sati

Sveti Martin na Muri: Polet – Podravina Ludbreg

zatvori