Petak, 19. travnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Odgođen derbi kola zbog koronavirusa, Podravac na teškom gostovanju u Varaždinu

Nakon poduže stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, na terene će se konačno vratiti svi trećeligaši diljem Hrvatske pa tako i naši, sjevernjaci.

Utakmica Mladosti iz Ždralova i Radnika iz Križevaca bit će odgođena zbog toga što su igrači Mladosti završili u samoizolaciji. Neki od njih su kontakt osobe pozitivne na koronavirus. Ovisno o stanju s koronavirusom i slobodnim terminima vidjet ćemo kada će se ovaj derbi odigrati.

Iz istog razloga odgođeno je prošlotjedno finale kupa Bjelovarsko-bilogorske županije, koje su trebali igrati Mladost i Bjelovar.

Prvo kolo kod kuće će otvoriti Graničar Đurđevac koji će ugostiti Tehničar. Picoki su u generalci kod kuće tijesno poraženi od trećeligaša Vrbovca što pokazuje da ekipa trenera Brglesa ima kvalitetu, no kadar je izrazito mlad i neiskusan. Cvetkovčani su prošlog vikenda posrnuli kod kuće protiv Tehnike i ostali bez toliko željenog finala Kupa. Kako će se to odraziti na ekipu trenera Sovića tek treba vidjeti, ali čini se kako će Cvetkovčani biti slabiji nego lani unatoč dovođenju prvoligaških i drugoligaških imena u svoje redove.

Podravac iz Virja odmah u prvome kolu ima iznimno težak zadatak, gostovanje u Varaždinu kod Varteksa. Varaždinci su i prošle sezone imali dobru ekipu, a ove sezone doveli su neka zvučna imena. Tako su momčad pojačali Ivan Režić, bivši igrač grčkog velikana Olympiacosa i suigrač legendarnog Rivalda, Josip Golubar i bivši U-20 reprezentativac Ante Solomun. Virovci su u ovom prijelaznom roku izmijenili dosta igrača. Klub su napustili Križanović, Azenić, Vlašiček, Vindić, Šklebar dok su nove pridošlice bivši Farmaceut David Arap od kojeg se najviše očekuje te Šepec, Ramaj i Janeš. Uz standardne Strajnića, Tubu, Rukelja i Kovačića Virovci će svakome biti tvrd orah.

U ostalim susretima, Rudar će u Murskom Središću biti blagi favorit protiv gostiju iz Virovitice. Polet Sveti Martin na Muri nakon osvajanja Kupa protiv Rudara, u prvome će kolu na neugodno gostovanje u Orahovicu na noge Papuku.

Posljednji par prvog kola čine Ludbreška Podravina koja kod kuće dočekuje Bjelovar.

Svih pet utakmica, izuzev derbija Mladosti i Radnika, bit će odigrano u subotu, 22. kolovoza s početkom u 17:30.

Treća HNL Sjever – 1. kolo

Graničar ĐTehničar
Mladost Ždralovi – Radnik – Križevci ODGOĐENO
Podravina – Bjelovar
Rudar – Virovitica
Varteks – Podravac Virje
Papuk – Polet (SMNM)

zatvori