Srijeda, 27. ožujka 2024.

Slaven Belupo potvrdio šestoricu novih igrača u momčadi za novu sezonu

Nogometni klub Slaven Belupo dogovorio je suradnju sa šest novih igrača. Od danas su novi članovi koprivničkog prvoligaša Ivan Čović, Franjo Prce, Damian van Bruggen, Frane Maglica, Martin Boakye i Frano Mlinar, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Vratar Ivan Čović rođen je 1990. godine u Zagrebu. Visok je 1,95 m, a u svojoj je seniorskoj karijeri igrao za Inter iz Zaprešića, Hrvatski dragovoljac, grčki Apolon Smyrnis, belgijski Sepsi te, posljednje, Goricu.

– Lijep je osjećaj potpisati za Slaven Belupo. Moja obitelj i ja smo zadovoljni odabirom i vjerujem da će ovo biti jedan lijep dio mog nogometnog putovanja. Očekujem od sebe da ću na svakom treningu i svakoj utakmici pomoći svojim suigračima iskustvom. Iz dana u dan ću pružati maksimum, a ako ćemo se kao ekipa držati zajedno i ići utakmicu po utakmicu možemo napraviti dobar rezultat. Također, zahvalio bih treneru Stipiću i stručnom stožeru na povjerenju.

Ivan Čović. Foto: NK Slaven Belupo

Franjo Prce i Damian Van Bruggen pojačat će konkurenciju u obrambenom dijelu momčadi. Prce, rođen u Čapljini (BiH) 1996. godine, u prošloj je sezoni branio boje Varaždina, a prošao je mlađe uzraste Hajduka i talijanskog Lazija. Branič visok 1,87 m u seniorskoj je karijeri igrao i za ukrajinski Karpaty, ciparsku Omoniju, Istru 1961 te talijanske Bresciu i Salernitanu, a upisao je i 16 nastupa za mlade reprezentacije Hrvatske.

– Dolazak u zdravu i stabilnu sredinu poput Slaven Belupa uvijek je dobar i lijep potez. Očekujem od sebe da ću se kroz treninge nametnuti treneru Stipiću i svojim igrama pomoći klubu i momčadi da ostvari što bolje rezultate.

Franjo Prce. Foto: NK Slaven Belupo

Nizozemac Damian Van Bruggen, branič visok 1,85 m, prošao je škole nogometa nizozemskih velikana Ajaxa i PSV-a, a u seniorskoj karijeri igrao je za VVV Venlo i Inter iz Zaprešića. Rođen je 1996. u Utrechtu. Boje mladih reprezentacija Nizozemske, od U-16 do U-21, branio je čak 33 puta te je pritom postigao četiri pogotka.

– Moj osobni cilj je zapravo vrlo jednostavan. Želim u Slaven Belupu napredovati kao igrač i sudjelovati u dobrim rezultatima novog kluba. Sretan sam što sam stigao u Koprivnicu i jedva čekam upoznati grad i ljude. Nadam se da ćemo se veseliti zajedno.

Damian van Bruggen. Foto: NK Slaven Belupo

Frane Maglica rođen je u Splitu 1997. godine. U Slavenu će pojačati konkurenciju na poziciji desnog bočnog igrača, a može igrati i na poziciji stopera. Visok je 1,90 m, a u svojoj je karijeri igrao za Split, Dinamo II, Primorac i Dubravu.

– Predivan je osjećaj potpisati za Slaven Belupo i doći u prvoligaško društvo. Od sebe očekujem da ću iskoristiti ovu veliku priliku, da ću imati pravi pristup svakog dana i da ću se prilagoditi što je prije i bolje moguće. Želim rasti uz momčad i pridonositi dobrim rezultatima, a od momčadi očekujem pozitivan, hrabar i pobjednički stav koji sam primijetio od prvog dana u svlačionici.

Frane Maglica. Foto: NK Slaven Belupo.

Martin Boakye, talijanski napadač ganskih korijena rođen 1995. u talijanskom Valdagnu, visok je 1,90 m. Branio je boje austrijskih Kitzbühela i Hohenemsa, a prošle je godine za Jeunesse Esch, luksemburškog prvoligaša, postigao osam golova u 16 utakmica.

– Sretan sam što sam ovdje. Odradio sam nekoliko treninga s momčadi i prvi dojmovi su i više nego odlični. Borit ću se svim srcem da pomognem klubu ostvariti što bolje rezultate i nadam se da je ispred nas uspješna sezona.

Martin Boakye. Foto: NK Slaven Belupo.

Frano Mlinar, Zagrepčanin rođen 1992. godine, pojačat će konkurenciju u veznom redu. U Slaven dolazi iz zaprešićkog Intera, a u karijeri je igrao i za Dinamo, Lokomotivu, talijanski Udinese, švicarske Aarau i Wil te mađarski Mezokovesd. Prošle se sezone istaknuo u HT Prvoj ligi sa sedam asistencija, a valja istaknuti da je za mlade reprezentacije Hrvatske upisao čak 58 utakmica.

– Moja obitelj i ja smo jako sretni što sam potpisao za Slaven Belupo. Ljudi iz kluba su bili izrazito ozbiljni i profesionalni, a nakon prvog razgovora s trenerom Tomislavom Stipićem znao sam da je to to. Veselim se svakom idućem treningu. Cilj mi je napredovati i raditi sve što je u mojoj moći na i van terena kako bih pomogao momčadi. Mislim da možemo napraviti dobre stvari ove sezone, ali samo ako se budemo držali zajedno i ako ćemo gledati na svoja izdanja utakmicu po utakmicu.

Frano Mlinar. Foto: NK Slaven Belupo.

(NK Slaven Belupo)

zatvori