Srijeda, 24. travnja 2024.

Slaven Belupo i Hajduk remizirali na Poljudu

Nogometaši Slaven Belupa u trećem su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Hajdukom, pišu službene stranice kluba.

Na Poljudu je rezultat bio 2:2, a golove za našu momčad postigli su Krstanović i Bačelić Grgić.

Trener Tomislav Stipić napravio je jednu promjenu u prvom sastavu u odnosu na prošlotjednu utakmicu s Goricom u Koprivnici. Boakye je krenuo u vrhu napada od prve minute, dok je Knoll čekao priliku s klupe. Među rezervnim igračima po prvi puta se našao i novopridošli Miroslav Iličić.

Prvu priliku na večerašnjoj utakmici imala je naša momčad. Bogojević je izvrsno centrirao u trećoj minuti, a Boakyev udarac glavom odlično brani Posavec. Hajduk je odgvorio u 24. minuti kada domaći napadači nisu uspjeli iskoristiti gužvu ispred gola Filipovića. Deset minuta kasnije udarac Caktaša završio je tik pokraj vratnice. U 38. minuti naša je momčad došla u vodstvo. Krstanović je bio miran i realizirao jedanaesterac za 0:1.

Hajduk je izjednačio u 52. minuti kada je Diamantakos pogodio izvana za 1:1. Desetak minuta kasnije pokušao je Lulić s 20-ak metara, ali nije bio precizan. U 64. minuti Hajduk je poveo s 2:1. Gyurco je iskoristio situaciju jedan na jedan s Filipovićem. Opasno je u 70. minuti pucao Goda, no njegov pokušaj obrana domaćina izbacila je u korner. Baš iz tog kornera naša je momčad izjednačila. Bačelić Grgić bio je najviši u skoku i u 71. zabio za 2:2. Pokušavali su za Hajduk Nejašmić i Caktaš, ali nisu bili precizni. U posljednjoj minuti Knoll je pokušao ‘škaricama’, ali je rezultat ostao 2:2.

Što se tiče HT Prve lige, našim nogometašima sjedi stanka zbog reprezentativnih obaveza, a za vikend su predviđene dvije prijateljske utakmice. U subotu će naša momčad gostovati kod Dubrave u Zagrebu, dok će u nedjelju biti domaćin Međimurju u Koprivnici.


29. kolovoza 2020. – 3. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Poljud, Split

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:2 (0:1)

HNK HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Ismajli, Vušković (od 46. Dimitrov), Čolina – Jurić, Jradi (od 72. Nejašmić) – Gyurco (od 90. Ćuić), Caktaš, Jairo – Diamantakos. Trener: Hari Vukas.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević (od 90. Mlinar), Lulić (od 90. Maglica), Bačelić Grgić, Glavčić (od 90. Prce), Goda – Etoundi (od 55. Knoll), Boakye (od 38. Krstanović). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Dario Knez (Osijek), Kristijan Novosel (Valpovo), Zdenko Lovrić (Đakovo)

VAR: Dario Bel (Osijek), AVAR: Miro Grgić (Osijek)

Delegat: Željko Podrug (Zagreb)

Kontrolor: Šime Vukić (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Krstanović 38′, 1:1 Diamantakos 52′, 2:1 Gyurcso 65′, 2:2 Bačelić Grgić 71′

Žuti karton: Jairo 5′, 85′ Vušković 45′ (Hajduk); Lulić 63′, Krstanović 79′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: Jairo 85′ (Hajduk); (Slaven Belupo)

Izvor: NK Slaven Belupo
Izvor: NK Slaven Belupo
Izvor: NK Slaven Belupo
Izvor: NK Slaven Belupo
zatvori