Utorak, 23. travnja 2024.

Zoran Ban, tajnik Škole nogometa Grada Koprivnice: Naš glavni moto je kroz igru do znanja

Nakon što smo predstavili voditelja i trenere Škole nogometa Grada Koprivnice, došao je red i na tajnika Zorana Bana.

I on nas je na početku upoznao sa svojim nogometnim počecima.

– Moj otac je davnih dana bio nogometaš NK Koprivnice (tadašnja NK Lokomotiva) te sam zahvaljujući njemu počeo igrati nogomet. Upisao me u Školu nogometa Slavena Belupa, u kojoj sam prošao sve generacije od pionira do juniora – rekao je Zoran Ban.

Nakon juniora Slavena, prve seniorske utakmice odigrao je za Graničar iz Legrada u kojem je proveo sljedećih 11 godina. Kasnije je igrao za Tehniku i Mladost-Molve, a trenutačno je i dalje aktivan igrač NK Miklinovca.

– Moja nogometna karijera sada već traje punih 18 godina. Bilo je tu uspona i padova, ispadanja iz lige i promocije u viši rang, ali definitivno najveći uspjeh sam postigao s trenerom Ivanom Vrbanom kad smo osvojili četvrto mjesto na završnici Kupa Hrvatske u Osijeku sa Slavenom Belupom davne 1999. godine.

Kako to da si postao tajnik Škole nogometa Grada Koprivnice?

– Dugo sam već u nogometu i kao što sam već rekao, prošao sam sve selekcije Škole nogometa pa sam na neki način upoznat s načinom funkcioniranja ovakvih inicijativa. Mislim da mogu puno toga primijeniti iz osobnog iskustva, a budući da sam zaposlen u financijskoj instituciji nekako se ova funkcija nametnula sama po sebi. Nije mi strano baviti se financijama, troškovnicima, proračunom i administracijom.

Kakav je interes roditelja i djece?

– Otkako je javno krenula priča o Školi nogometa Grada Koprivnice, nemali broj roditelja nas je kontaktirao pa mogu reći da je interes zbilja dobar. Činjenica je da djeca provode previše vremena kod kuće na računalima i mobitelima te je u interesu roditelja da im se djeca bave nekim sportom radi zdravlja, da borave na otvorenom, stječu dobre radne navike, nove prijatelje i da se prije svega zabave. Poznato je da iza svakog sportaša stoje ustrajni roditelji koji podupiru i vjeruju u svoju djecu. Za mene je ovaj posao još jedan dodatan izazov i kao pravi sportaš ulazim i u ovu “utakmicu”.

Zašto bi roditelji upravo Školi nogometa Grada Koprivnice trebali povjeriti svoje dijete?

– Očekujem da će Škola nogometa djeci pružiti odlične uvjete za rad, a mi ćemo se maksimalno potruditi da infrastruktura sve to prati. U cilju nam je da imamo stručan kadar trenera koji može napredovati i prenijeti djeci svo znanje i smisao ove igre, a to je i naš glavni moto: kroz igru do znanja. Nadamo se da će i roditelji prepoznati ovakav pristup i bodriti nas jednako kao i svoju djecu na utakmicama – zaključio je naš tajnik Zoran Ban.

(Škola nogometa Grada Koprivnice)

zatvori