Srijeda, 27. ožujka 2024.

RAZUZDANI VIKEND Pijani mladić glavom udarao po bankomatu, drugi bacao čaše na automobile

Čak četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira zabilježena su ovog vikenda u Koprivnici.

Najprije je u petak, 31. srpnja oko 17:20 ispred trgovine na Križevačkoj cesti 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,32 promila galamio i vrijeđao 57-godišnjaka s 0,97 promila i 52-godišnjaka s 2,25 promila.

Nakon što je obojici uputio pogrdne riječi, počinitelj je 57-godišnjaku prijetio fizičkim napadom te mu je potom bacio bicikl na travu pored parkirališta.

32-godišnjak je uhićen i smješten u posebne prostorije policije gdje je ostao do otriježnjenja. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.

Drugi prekršaj narušavanja javnog reda i mira zbio se u subotu ujutro oko 6:25 u Ulici Antuna Nemčića. Došlo je do tučnjave između dvojice muškaraca – 38-godišnjaka i 61-godišnjaka. Muškarci su se prvo vrijeđali, a potom se i fizički sukobili udarajući se po raznim dijelovima tijela.

Prilikom tučnjave stariji muškarac je zadobio lakše tjelesne ozljede, a dodajmo da nije bio pod utjecajem alkohola. 38-godišnjak nije alkotestiran zbog proteka vremena. Protiv obojice će biti podnesen optužni prijedlog.

U Opatičkoj ulici u nedjelju između 3:45 i 4:20 došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 19-godišnjeg mladića pod utjecajem alkohola od 2,02 promila. Vikao je i raznim pogrdnim riječima vrijeđao 50-godišnjeg zaštitara. Potom je rukama i glavom udarao po bankomatu i ulaznim vratima banke te je zaštitara pozivao na fizički sukob.

Tu se nije zaustavio već je prilikom policijskog postupanja vrijeđao policijske službenike. Smješten je u posebne prostorije policije te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Još su dva mladića pravila nered noćas oko 1:50 na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj ulici. 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,70 promila bacao je čaše prema dva osobna automobila. Prigovorio mu je 21-godišnjak kojeg je onda 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,42 promila udario u lice.

Mladići koji su narušavali javni red i mir su uhićeni i smješteni u posebne prostorije policije. Pridružio im se 26-godišnjak koji je prilikom policijskog postupanja vrijeđao policajce. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila. Protiv sve trojice bit će podnesen optužni prijedlog.

zatvori