Četvrtak, 18. travnja 2024.

PUTEVIMA PODRAVSKIH RUDARA Općina Koprivnički Bregi prijavila projekt vrijedan gotovo 750 tisuća kuna

Općina Koprivnički Bregi prijavila je projekt ‘Putevima podravskih rudara’ ukupne vrijednosti 743.530,00 kuna na Natječaj za provedbu Podmjere 8.5. ‘Potpora ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava’ – provedba tipa operacije 8.5.2. ‘Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020.

Projektnim ulaganjem planira se uređenje pješačke staze od izvora u Glogovcu do starih rudarskih objekta u šumi, sanacija rudarskog okna, postavljanje objekata za javnu upotrebu (drvenih podesta i drvenih mostova) te urbane opreme (putokaza, info pulteva, klupa, koševa i slično).

Sve navedeno je namijenjeno za društvenu uporabu s ciljem podizanja razine svijesti o očuvanju šumskih i vodenih ekosustava. Ovim projektom naglašava se potencijal šuma i šumskog područja te njegova važnost za buduće generacije.

Foto: Općina Koprivnički Bregi

Opći cilj projekta “Putevima podravskih rudara” je poticanje razvoja šumskog područja podizanjem svijesti stanovništva o prirodno-kulturnoj baštini rudarskog naselja Glogovac, dok je specifični cilj projekta educiranje i informiranje lokalnog stanovništva i posjetitelja o šumi, održivom gospodarenju šumama te zaštiti šuma i okolišu.

Općina ovim putem zahvaljuje PORA Razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na pružanju stručne pomoći u pripremi projekta za natječaj.

Foto: Općina Koprivnički Bregi
zatvori