Četvrtak, 25. travnja 2024.

Promet vikendom: Šest prometnih nesreća, rekorder vrludao Starigradom i napuhao gotovo 3 promila

Policija je tijekom vikenda na prometnicama Podravine i Prigorja zabilježila šest prometnih nesreća i sankcionirala 184 prometna prekršaja.

U prometnim nesrećama ozlijeđene su dvije osobe: vozač osobnog automobila lakše, a za vozačicu bicikla još se čeka kvalifikacija ozljeda. Tri prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, a dvije mladi vozači.

Od ukupnog broja prometnih prekršaja 24 su se odnosila na alkohol, a 91 na brzinu. 24 vozača nisu koristila sigurnosni pojas, a pet ih je nepropisno koristilo mobitel. Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a dvojica su uhićena.

Rekorder što se tiče brzine bio je vozač osobnog automobila koji je u subotu kasno navečer vozio 124 km/h državnom cestom D-28 u Kenđelovcu, usprkos ograničenju na 70.

Alkoholni rekorder bio je 53-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u subotu poslijepodne u Kamengradskoj ulici u Starigradu. Nije se kretao uz desni rub kolnika i nije bio vezan sigurnosnim pojasem, a “napuhao” je 2,89 promila. U žurnom prekršajnom postupku kažnjen je s 15 dana uvjetnog zatvora, novčanom kaznom od 1300 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

zatvori