Četvrtak, 25. travnja 2024.

Policija za vikend najavila pojačani nadzor, a u pripremi je i posebna preventivna akcija

Policijska uprava koprivničko-križevačka za predstojeći vikend najavila je pojačani nadzor prometa, kao i preventivnu akciju pod nazivom ‘Budimo odgovorni u prometu’.

Pojačani nadzor trajat će od petka 14. do ponedjeljka 17. kolovoza, a policijski službenici posebno će kontrolirati brzinu kretanja, upravljanje pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova, vožnju pod zabranom ili prije stjecanja prava, korištenje sigurnosnog pojasa, pravilan prijevoz djece, korištenje mobitela te mlade vozače, vozače mopeda, motocikala i bicikala te recidiviste.

Posebna preventivna akcija nazvana “Budimo odgovorni u prometu” provest će se u petak, 14. kolovoza. Naglasak će biti na tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” te mlade vozače, vozače mopeda i motocikala. Policijski službenici će građanima koje zateknu u prekršaju uručivati letke i ukazati im na posljedice kršenja prometnih propisa. Građani koji će poštivati prometne propise na poklon će dobiti prigodne promidžbene materijale. Naravno, svi teži prekršaji bit će sankcionirani.

Iz policije podsjećaju da je u prva dva vikenda u kolovozu zabilježeno 10 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. U prvih sedam mjeseci ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se 307 prometnih nesreća u kojima su tri osobe smrtno stradale, 19 ih je teško, a 92 lakše ozlijeđeno.

zatvori