Subota, 20. travnja 2024.

OVOG VIKENDA POČINJE 4. MŽNL: Prvenstvo otvaraju Tehnika Koprivnica i Graničar, Tomislav na gostovanju kod novaka lige Bilogorca

Nova sezona 4. MŽNL počinje ovog vikenda u izmijenjenom sastavu te uz dosta nepoznanica za klubove s područja naše županije. U ligi više nema Slaven Belupa II, momčadi koja je ugašena, dok su novaci u ligi Graničar Legrad i Bilogorac Veliko Trojstvo.

Tako će liga u sezoni 2020./2021. brojiti neparan broj klubova, 15. Svako kolo jedna će ekipa u ligi biti slobodna, prvo kolo bit će to Daruvar.

Po prošlogodišnjim rezultatima, Ferdinandovac i Bilogora 91 mogli bi biti pretendenti za sam vrh lige. Bilogora iz Grubišnog Polja već je ovog ljeta željela u 3.HNL-sjever, no infrastrukturni uvjeti spriječili su ju na tome putu.

U vrhu lige mogli bi se naći standardno dobra Pitomača i Garić te pojačani Tomislav iz Drnja. Drnjančani su doveli Bukovca, Tucakovića, Akassoua te zadržali Japanca Enza.

Tu bi se mogla smjestiti i Tehnika Koprivnica, koja je prošlog vikenda izborila finale kupa. U njezinim redovima ove su godine osvanula imena Vrhovca, Radotovića, Sabola, Hlevnjaka, S. Korenike i posljednjeg pojačanja, predstavljenog u Cvetkovcu na poziciji lijevog bočnog, Marka Cmrka.

Građevinari prvenstvo otvaraju u Legradu kod novopečenog četvrtoligaša Graničara. Ta bi utakmica mogla dati odgovore o jakostima ili slabostima jednih i drugih. Po imenima i posljednjim utakmicama mogli bi se reći da je Tehnika blagi favorit, ali opće je poznato da rijetko koja momčad nosi bodove s legradskog Fizeša.

Tomislav će gostovati također kod nove ekipe u ligi, Bilogorca u Velikom Trojstvu. Sigurno im neće biti lako, domaćin im je velika nepoznanica.

Ferdinandovčani će nakon izborenog povijesnog finala kupa na noge Zdenki 91, neugodnoj momčadi koja je ovog ljeta pojačana haklerima sa zagrebačkog područja.

Kloštranska Mladost kod kuće će imati težak zadatak jer im dolazi Bilogora 91 koja će sigurno željeti sva tri boda.

Od ostalih susreta, favorizirana Slatina dočekuje Suhopoljce, Čazma ugošćuje Pitomačane. U Garešnici je Garić domaćin momčadi Dinama iz Predavca. Daruvarčani su u prvome kolu slobodni.


4.MŽNL Bj-Vt-Kc, 1.kolo, 22./23.8.

  • Graničar Legrad – Tehnika Koprivnica
  • Zdenka ’91 – Ferdinandovac
  • Slatina – Suhopolje
  • Čazma – Pitomača
  • Mladost KP – Bilogora ’91
  • Garić – Dinamo Predavac
  • Bilogorac Veliko Trojstvo – Tomislav Drnje
zatvori