Četvrtak, 25. travnja 2024.

Općina Koprivnički Ivanec sklopila ugovor s Komunalcem o obavljanju ukopa, ispraćaju pokojnika i ekshumaciji

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. i Općina Koprivnički Ivanec 1. kolovoza 2020. godine sklopili su Ugovor o povjeravanju obavljanja uslužne komunalne djelatnosti usluge ukopa i ispraćaja pokojnika i ekshumacije unutar groblja.

Djelatnosti usluge ukopa i ispraćaja pokojnika i ekshumacije unutar groblja na području Općine Koprivnički Ivanec dodijeljena je Komunalcu s obzirom na to da se obim poslova komunalnog radnika Općine povećao unazad godinu dana.

Zbog povećanja posla komunalnog redara, Općina Koprivnički Ivanec bila je prisiljena povjeriti usluge ispraćaja i ukopa pokojnih osoba poduzeću Komunalac, a što je i učinjeno temeljem Zakona o grobljima.

Iz ugovora proizlazi da su se za usluge ukopa, ispraćaja i ekshumacije pokojnih osoba na grobljima u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu korisnici dužni javiti u Upravu groblja Komunalac d.o.o. u Koprivnici kako bi s njima dogovorili predmetne usluge.

Bez obzira na navedeno, svi korisnici su se i dalje prvo dužni javiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Koprivnički Ivanec radi dobivanja potvrde potrebne za ukop pokojne osobe.

Cjenik poduzeća Komunalac d.o.o. za predmetne usluge nalazi se na stranicama Općine Koprivnički Ivanec.

zatvori