Četvrtak, 18. travnja 2024.

Održan treći sastanak Projektnog tima ‘Posao i pomoć u zajednici’ Općine Kloštar Podravski

Treći sastanak Projektnog tima ‘Posao i pomoć u zajednici’ Općine Kloštar Podravski održan je 11. kolovoza u tamošnjoj Vijećnici.

Sastanku su nazočile članice i članovi Projektnog tima projekta “ZAŽELI”: Dijana Rupnik, HZZ, voditeljica Ispostave u Đurđevcu, Katarina Birta, CZSS Đurđevac, ravnateljica, Davor Deskar, direktor DRAFT-a d.o.o., Sanela Djak, predstavnica DRAFT-a d.o.o., Ivan Čupen, zamjenik načelnika Općine Kloštar Podravski, Dubravka Domović, voditeljica projekta “Zaželi” i Katarina Željeznak, projektna asistentica-administratorica.

Voditeljica projekta Dubravka Domović pozdravila je sve prisutne i ukratko podsjetila na vrijednost, trajanje i dinamiku projekta.

Nakon uvodnog dijela, projektna asistentica-administratorica Katarina Željeznak podnijela je Izvješće o radu u periodu između dva sastanka. Napomenula je kako je to bilo takozvano “vrijeme korone” popraćeno mjerama Stožera civilne zaštite RH kojih su se morali pridržavati.

U tom periodu prilagođen je rad gerontodomaćica: obavljale su samo najosnovnije usluge i nabavu potrepština bez socijalnih kontakata. Gerontodomaćice su u suradnji sa Stožerom civilne zaštite i djelatnicima Komunalne službe Općine Kloštar Podravski kontaktirale oko 600-tinjak osoba starijih od 65 godina kojima su putem telefonskog poziva obavljale tražene usluge.

U ime Općine Kloštar Podravski asistentica-administratorica posjetila je i upoznala sve korisnike, koji su zahvalni na pomoći i brizi koja im je omogućena kroz projekt “Zaželi”. Osim toga, zahvalila je svima na odazivu ovom sastanku i dobroj suradnji kojoj se nada i ubuduće. U Izvješću je spomenut i kratak osvrt na predaju i kontrolu ZNS-ova.

U slobodnoj riječi, u raspravi, uključio se Ivan Čupen, zamjenik načelnika koji je potvrdio dobru suradnju Stožera, djelatnika Komunalne službe i gerontodomaćica kako bi se u tom periodu pomoglo što većem broju starijih osoba koji su zatražili pomoć.

Gospođa Katarina Birta, ravnateljica CZSS Đurđevac i gospođa Dijana Rupnik, predstavnica HZZ-a, Ispostave Đurđevac, pohvalile su ovakvu inicijativu i zajedničku akciju, a sve u svrhu ostvarenja zaštite i odgovornog ponašanja, zapravo namjere da naši stariji za “vrijeme korone” ostanu doma, na sigurnom.

Gospodin Davor Deskar, direktor Draft-a d.o.o. napomenuo je kako je “vrijeme korone” i javljanje starijih osoba za potrebnim uslugama dokaz da bi trebalo nastaviti s Programom “Zaželi2”. Naglasio je da je razgovor, odlazak u trgovinu, u ljekarnu i kod liječnika, najvažniji i najpotrebniji posao koji obavlja jedanaest gerontodomaćica koje pomažu starijim korisnicima u njihovoj svakidašnjici.

zatvori