Utorak, 23. travnja 2024.

SLUŽBENO JE Odgađa se početak županijskih nogometnih liga, zabranjuju se i prijateljske utakmice

Prvo kolo Prve i Druge županijske nogometne lige se odgađa i neće biti odigrano ovog vikenda, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Uzrok je već dobro poznat – koronavirus koji se posljednjih dana ponovno ubrzano širi populacijom.

>>> U Podravini i Prigorju potvrđeno šest novoboljelih od koronavirusa

– S obzirom na to da je porastao broj oboljelih, a da se radi o mlađim sportašima, odgađa se početak odigravanja utakmica na neko vrijeme. Naime, županijski Stožer je danas održao sastanak s vodstvom Županijskog nogometnog saveza te smo zajedno donijeli zaključak o odgodi početka održavanja županijskih nogometnih liga te o zabrani održavanja prijateljskih nogometnih utakmica i turnira na neko vrijeme dok se situacija ne stabilizira. Normalno da smo svjesni da županijska liga mora ići dalje, ali ovog trenutka smatramo da je epidemiološka situacija takva, moramo to učiniti radi sigurnosti igrača i gledatelja – rekao je Ljubić.

Nogometaši kloštranske Mladosti su u samoizolaciji isto kao i igračice Rukometnog kluba Đurđevac, a postoje kontakti i u drugim sportskim klubovima, dodao je Ljubić.

– Isto tako, županijski Stožer je donio preporuku za utakmice viših liga koje se održavaju na području naše županije, to su Treća i Četvrta hrvatska nogometna liga. Ako postoji mogućnost i te se utakmice moraju odgoditi – kazao je.

Članovi Stožera civilne zaštite na kraju su napomenuli da odluka o odgodi vrijedi do 31. kolovoza kada će se razmotriti je li epidemiološka situacija povoljna za start županijskih liga.

 

Konferencija za medije Stožera civilne Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 22. kolovoza 2020.

zatvori