Utorak, 26. ožujka 2024.

NOVI SLUČAJEVI U Podravini i Prigorju potvrđeno šest novoboljelih od koronavirusa

Na području Podravine i Prigorja potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Ukupan broj aktivnih osoba na području županije je 15, a ukupan broj od početka epidemije je 121 – rekao je načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić.

– Četiri pozitivna slučaja su vezana uz područje Đurđevca i naše mlade i tu možemo očekivati još pozitivnih u narednim danima. Jedna osoba je s područja Koprivnice, ne može se povezati s ostalim slučajevima, što znači da je moguće dobiti virus i na drugim mjestima, ne radi se samo o mladima. Moramo se stvarno odgovorno ponašati. Za mlade to možda neće biti nešto opasno, ali oni mogu prenijeti virus na starije građane koji mogu završiti u bolnici ili s težim posljedicama – rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla i dodala da su ovakav rasplet događaja očekivali.

– Pogledala sam fotografije s jučerašnjeg koncerta u našoj županiji. Uvjeti koje organizator pokušava primijeniti poštuju se na početku, ali se kasnije na njih zaboravi pa nastaju slike vrlo bliskih kontakata. Ako je netko pozitivan bio na koncertu, realno je za očekivati da ćemo imati širenje virusa. Svako blisko druženje može rezultirati prijenosom virusa. Svaki dan imamo nova testiranja, nove osobe koje razviju blage smetnje. No, to ne znači da ne bismo uskoro mogli imati teže oboljele sugrađane. Apeliram i molim sve, i mlade i odrasle, da se stvore uvjeti koji će onemogućiti širenje virusa – zaključila je dr. Vadla.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 74 osobe, od toga četiri u susjednim županijama.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac najavio je da će zbog širenja virusa ponovno pojačano nadzirati osobe kojima je propisana mjera samoizolacije.

– Osim toga, i dalje ćemo s inspektorima civilne zaštite obilaziti sve skupove iznad 100 osoba kako bismo vidjeli kako se provode mjere – kazao je Štimac.

 

Konferencija za medije Stožera civilne Koprivničko-križevačke županije

Objavljuje Drava.info u Subota, 22. kolovoza 2020.

zatvori