Srijeda, 24. travnja 2024.

Nesreća na problematičnom raskrižju: Vozačica oduzela prednost i prouzročila sudar

Dvije prometne nesreće dogodile su se u petak u Koprivnici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Jednu je prouzročio 20-godišnji vozač BMW-a koprivničkih registarskih oznaka oko 11:20 u Ulici Mihovila Pavleka Miškine. Kretao se parkirališnim prostorom unazad te je stražnjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila Mercedes koprivničke registarske oznake. Njime je na kolnom ulazu u namjeri skretanja na parkirališni prostor bio zaustavljen 65-godišnji vozač. Protiv 20-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga prometna nesreća dogodila se oko 21:30. 46-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Audi njemačke registarske oznake krećući se Zagrebačkom ulicom u prometnoj traci namijenjenoj za skretanje vozila u lijevo u smjeru semaforiziranog raskrižja s Varaždinskom cestom.

Dolaskom do raskrižja te prolaskom na znak zelenog svjetla na semaforu skrećući u lijevo, oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu BMW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 42-godišnji vozač. On se kretao iz suprotnog smjera u smjeru Zagrebačke ulice.

Automobili su se sudarili, no srećom nitko nije ozlijeđen. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori