Subota, 20. travnja 2024.

Nema novih slučajeva koronavirusa u Podravini i Prigorju, Stožer poziva na oprez uoči vikend-okupljanja

Na području Podravine i Prigorja danas nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Svih 38 testiranih uzoraka izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata vratilo se negativno. Od početka epidemije u županiji je ukupno zabilježeno 108 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer još jednom podsjeća organizatore javnih okupljanja da su dužni osigurati propisane epidemiološke uvjete te se pridržavati svih procedura i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje, između ostaloga, nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje Županijskog stožera civilne zaštite.

S obzirom na to da se tijekom vikenda očekuju veća okupljanja povodom proslave blagdana Velike Gospe, Stožer podsjeća na preporuke HZJZ-a vezane za vjerska okupljanja te apelira na sve vjernike da se ponašaju odgovorno i savjesno, održavaju higijenski standard i distancu, nose zaštitne maske te da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili pojave bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u proslavi vjerskog slavlja ili procesijama kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo i dalje te se time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

(kckzz.hr)

zatvori