Srijeda, 27. ožujka 2024.

Vikend-rekorder: Biciklirao Koprivnicom u nedjelju popodne s gotovo tri promila alkohola u organizmu

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila četiri prometne nesreće. Ozlijeđenih osoba nije bilo, za posljedice su imale samo materijalnu štetu.

Jednu prometnu nesreću uzrokovao je vozač pod utjecajem alkohola, a jednu mladi vozač.

Od petka do nedjelje policijski su službenici sankcionirali ukupno 217 prometnih prekršaja od kojih se 117 odnosilo na brzinu, a 31 na alkohol. Jedan vozač odbio je ispitivanje na prisutnost alkohola u organizmu, 31 ih nije koristilo sigurnosni pojas, a sedam ih je nepropisno koristilo mobitel u prometu. Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

Rekorder što se tiče brzine uhvaćen je u nedjelju poslijepodne na državnoj cesti D-2 u Budančevici. Bio je to vozač motocikla koji je jurio 134 kilometra na sat, usprkos ograničenju na 70.

Alkoholni rekorder bio je 52-godišnji biciklist koji je, također u nedjelju poslijepodne, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici zatečen pod utjecajem alkohola od 2,87 promila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka u redovnom je izvješću posebno izdvojila 27-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u petak poslijepodne uhvaćen na Đelekovečkoj cesti u Koprivnici s 2,84 promila alkohola u organizmu. Naravno, isključen je iz prometa i smješten u posebnu prostoriju.

Policijski su službenici kontrolirali i 48 mladih vozača te utvrdili 18 raznih prekršaja. Najviše je “napuhao” 21-godišnji vozač osobnog automobila koji je u nedjelju u gluho doba noći uhvaćen u Ferdinandovcu s 1,70 promila.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke najavljuju daljnje aktivnosti na prevenciji i sankcioniranju prometnih prekršaja, osobito onih najtežih, a posebno će nadzirati i mlade vozače, vozače mopeda i motocikala te recidiviste. Zbog pogoršanja vremenskih prilika te očekivano mokrih i skliskih kolnika sve sudionike u prometu pozivaju na povećan oprez.

zatvori