Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Na javnim radovima zaposleno pet teže zapošljivih nezaposlenih osoba

Grad Koprivnica ove je godine na javnim radovima zaposlio pet teže zapošljivih nezaposlenih osoba, a cilj im je i njihovo daljnje uključivanje na tržište rada.

Kako doznajemo iz Gradske uprave, oni će šest mjeseci raditi na poslovima uređenja javnih površina u Koprivnici, a riječ je o “Mjeri aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu – Javni rad”.

– Hrvatski zavod za zapošljavanje snosit će troškove plaće u iznosu nešto višem od 4.700 kuna bruto mjesečno po osobi za puno radno vrijeme i troškove prijevoza za osobe koje stanuju na udaljenosti većoj od dva kilometra od poslodavca – istaknuli su iz Grada.

Grad Koprivnica snosit će troškove nabave radne odjeće i obuće te sredstava za rad.

Gradonačelnik Mišel Jakšić danas, u utorak, zahvalio je korisnicima na interesu koji su iskazali za rad u sustavu Grada kroz mjeru Javni rad.

– Jako nam je drago što ste s nama i što ćemo surađivati, a posebno mi je drago što vam kroz ovu mjeru pružamo priliku za zaposlenje i na određeni način mogućnost da pomognete sebi, svojim bližnjima, a ujedno i zajednici u cjelini – poručio je Jakšić.

Ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalca okupljene je pozdravila članica Uprave Dubravka Horvat.

zatvori