Ilustracija / snimio Marko Posavec.
U Koprivnici i Rasinji u utorak su zabilježeni prekršaji narušavanja javnog reda i mira, doznajemo od Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Jedan je muškarac oko 17:30 vrijeđao dvije osobe u Ulici Bajer u Koprivnici. Riječ je o 55-godišnjaku koji je galamio na 10-godišnjaka i 31-godišnjakinju te im uputio razne pogrdne riječi. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.

Svađa i tučnjava u kojoj je sudjelovalo čak pet osoba dogodila se pak u Ulici baruna Inkeya u Rasinji oko 19:30. Najprije je 49-godišnjak s 0,03 promila alkohola u krvi galamio i vrijeđao 64-godišnjaka, dok je 60-godišnjakinju odgurnuo rukom. Ona mu je natrag uputila razne pogrdne riječi.

Nakon toga je 36-godišnjak s 0,45 promila alkohola u krvi šakom u glavu udario 22-godišnjaka s 0,86 promila  alkohola u krvi te je rukom odgurnuo već spomenutog 49-godišnjaka koji je pao na pod. Najmlađi je potom uzvratio te je 36-godišnjaka također udario u glavu.

U tučnjavi je lakše ozlijeđen 22-godišnjak. Što se tiče ostalih, nema povratnih informacija o tome je li netko naknadno zatražio liječničku pomoć.

Protiv 49-godišnjaka, 60-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 36-godišnjaka bit će podneseni optužni prijedlozi nadležnom državnom odvjetništvu.