Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ljubić: Pred nama su utakmice županijske nogometne lige, pozivam lokalne stožere na još veći angažman u nadzoru javnih okupljanja

Na jučerašnjem sastanku predstavnika županijskog, gradskih i općinskih stožera civilne zaštite, dogovorene su aktivnosti u nadolazećem razdoblju te su dogovorene smjernice za rad svih stožera.

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić tom je prilikom istaknuo da je trenutna epidemiološka situacija na području Podravine i Prigorja zadovoljavajuća, a da bi takva i ostala nužna je odgovornost građana, ali i preventivno djelovanje svih lokalnih stožera.

– Pred nama je početak školske godine i odigravanje utakmica županijske nogometne lige. Pozivam sve članove općinskih i gradskih stožera na još veći angažman i pomoć inspektorima civilne zaštite u izvršenju nadzora javnih okupljanja – rekao je načelnik.

Što se tiče početka školske godine i nastave u školama Ljubić je podsjetio da je Županija dala upute ravnateljima osnovnih i srednjih škola za organizaciju nastave sukladno navedenim epidemiološkim mjerama. Preporuka je da sva djeca 7. rujna fizički krenu na nastavu. Načelnik je istaknuo da je osigurano 18 tisuća maski za sve učenike i nastavnike.

– U slučaju pojave zaraze u školama, odluke i mjere će se donositi pojedinačno temeljem procjene epidemiološke struke prema područjima odnosno žarištima – napomenuo je Ljubić.

Na sastanku je istaknuta važnost pravovremenog i preciznog izvještavanja lokalnih stožera prema županijskom Stožeru civilne zaštite o stvarnom stanju na terenu, a kako bi se moglo na vrijeme reagirati u slučaju pojave žarišta i o tome izvijestiti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

zatvori